Naslovnica INTERVJU Intervju sa Harunom Mehmedagićem

Intervju sa Harunom Mehmedagićem

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Harun Mehmedagić je mladi talentovani mladić iz Breze, koji ima samo 21 godinu. Na audiciji za Zvezde Granda, Harun je oduševio i žiri i publiku . Upravo njemu se predviđa uspješna muzička karijera,a u kratkom intervjuu za naš portal možete saznati sve ono što niste znali o Harunu.

Koliko dugo se baviš muzikom?

Harun Mehmedagić: Muzikom sam se počeo baviti kada sam imao 13 godina. Tj. kada sam počeo da idem na časove klavira. Kasnije je nekako postajalo sve ozbiljnije kroz školske horove, pjevanje po sijelima. Zatim sam bio pozvan da budem vokal rock benda „Apokalipsa“ gdje sam bio dugo vremena aktivan. Kasnije je bend dobio i drugi naziv „Time Code“ . Djelovali smo najviše po Sarajevu gdje smo snimili i prvu pjesmu koja nosi naziv „Molim te odlazi“. Nakon nekog vremena taj bend je prestao sa radom, pa sam počeo da sviram sa svojim dugogodišnjim prijateljem i profesorom Amelom Beširevićem i evo radimo pune tri godine bez prekida…

Kada si imao prvi nastup?

Harun Mehmedagić: Prvi nastup, pa vjerujte da se ne sjećam.

Pored muzike, da li se baviš još nečim u životu?

Harun Mehmedagić: Pored muzike, zaposlen sam u firmi Kama d.o.o. gdje je direktor moj otac.

Čime zapravo želiš da se baviš u životu, muzikom ili?

Harun Mehmedagić: Muzika je naravno, jedino što volim u životu, pored sportova za koje nisam imao vremena, a ni mogučnosti da ih treniram. Tako da je muzika ono čime se namjeravam baviti u životu.

Kako si odlučio da se prijaviš na Zvezde Granda?

Harun Mehmedagić: Pa danas je došlo takvo vrijeme da nema drugog i lakšeg načina da se postane „profesionalni pjevač“. Tako da sam odlučio da se prijavim na ovaj show koji je, po mom mišljenju najrealniji na ovim prostorima i koji nudi perspektivu.

IMG_121951410632604

Kada si se prijavio, kakva su tvoja očekivanja bila, a kakva su sad?

Harun Mehmedagić: Vjerujte puno puta sam se razočarao u životu tako da nisam očekivao ništa puno i još uvijek ne želim da očekujem neke velike stvari, jer ako bi se slučajno desilo da ne prođem daleko, ne bih se razočarao. Život ide dalje, ima naravno i sljedeća sezona, moj glas još uvijek nije do kraja sazreo tako da ima nade za mene.

Može se reći da si aktivan u životu, i vrijedan momak. Kakav život zapravo vodiš?

Harun Mehmedagić: Dok se nisam prijavio na Zvezde Granda uporedo sam pjevao i radio, vjerujte da u momentima nije bilo ni malo lako, ali eto guralo se nekako. Sada kada je već krenulo takmičenje roditelji su mi pružili puno slobodnog vremena za vježbu i odmor, i ja sam im jako zahvalan na tome što imaju razumijevanja…

Za kratko vrijeme posao si poznat, da li dobivaš pozive za nastupe, i da li poslije ovog takmičenja ljudi gledaju drugačije na tebe?

Harun Mehmedagić: Pa svakako da dobivam pozive nakon samo jednog kruga. Šta će tek biti poslije, ne mogu ni da zamislim. Ovo je zaista nešto nevjerovatno što se može dogoditi u životu jednog čovjeka.

(ILIJAS.info)