Naslovnica INFOSERVIS Vremenska prognoza za naredne dane

Vremenska prognoza za naredne dane

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

U srijedu, 28.01.2015. pretežno oblačno vrijeme. Uglavnom će padati snijeg prijepodne, a u jutarnjim satima na jugu Hercegovine se očekuje kiša ili susnježica. Padavine nisu obilne, a u drugoj polovini dana postepen prestanak padavina. U Hercegovini poslije podne razvedravanje, a u Bosni u noći na četvrtak. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera, u noći u skretanju na jugo. Najniža temperatura zraka između – 7 i – 1 °C, na jugu Hercegovine od – 2 do 3 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između – 2 i 2 °C, na jugu od 5 do 9 °C.

U četvrtak, 29.01.2015. u Bosni i Hercegovini novo naoblačenje sa zapada. U noći na petak očekuje se kiša u Hercegovini, zapadnim područjima Bosne i u Krajini. Na planinama snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera, u noći na jugu i zapadu zemlje se očekuje i jako jugo. Jutarnja temperatura zraka između – 8 i – 3 °C, na jugu Hercegovine od – 3 do 3 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 0 i 5 °C, na jugu Hercegovine od 6 do 9 °C.

U petak, 30.01.2015. u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom, na planinama i sa snijegom. Obilnije padavine u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne, gdje se očekuje između 30 i 60 litara kiše po metru kvadratnom, lokalno i do 80 litara. Vjetar jak sa olujnim udarima, južnog i jugoistočnog smjera, poslije podne u slabljenju. Najniža jutarnja temperatura zraka između – 2 i 3 °C, na jugu Hercegovine od 3 do 7 °C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 2 i 6 °C, na jugu od 7 do 11 °C.

U subotu, 31.01.2015. u jutarnjim satima slabe padavine u Hercegovini, u nizinama kiša i susnježica, a u višim područjima slab snijeg. Novo jače naoblačenje poslije podne sa juga. U noći na nedjelju usloviće uglavnom snijeg, na jugu zemlje kiša. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između – 5 i 0 °C, na jugu Hercegovine od – 2 do 3 °C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 1 i 6 °C, na jugu Hercegovine od 6 do 10 °C.