Naslovnica INFOSERVIS Stižu nam nove sniježne padavine

Stižu nam nove sniježne padavine

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Jutros je u većem dijelu zemlje počeo padati snijeg, a slično vrijeme može se očekivati narednih nekoliko dana.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme, a snijeg se očekuje u većem dijelu zemlje. Više padavina može se očekivati na sjeverozapadu, a u ostalim područjima povremene padavine slabog intenziteta. Na jugu će padati kiša uglavnom poslije podne i u večernjim satima.

Naši sugrađani danas mogu očekivati najvišu dnevnu temperaturu od -4 do 4, dok se na jugu očekuje i do 10 stepeni, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Ponedjeljak će obilježiti pretežno oblačno vrijeme sa mjestimično slabim snijegom. Tokom dana očekuje se postupan prestanak padavina, a na jugu će preovladavati malo do umjereno oblačno.

Jutarnja temperatura od -7 do 0, na jugu do 5, a najviša dnevna od -3 do 4, na jugu do 10 stepeni.

I za utorak se predviđa slabiji snijeg u većem dijelu BiH, posebno u centralnom području. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Jutarnja temperatura od -10 do -2, na jugu do 4, a najviša dnevna od -2 do 4, na jugu od 7 do 11 stepeni.

Srijedu će pratiti slab snijeg koji će biti zabilježen uglavnom u centralnim područjima države. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblčnost. Jutarnja temperatura od -9 do -2, na jugu do 5, a najviša dnevna od -4 do 3, na jugu od 6 do 10 stepeni.