Naslovnica ODBOJKA OK Ilijaš ubjedljivo savladao ekipu iz Kalesije

OK Ilijaš ubjedljivo savladao ekipu iz Kalesije

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

OK Ilijaš je večeras u okviru 7. kola Premijer lige za muškarce ubjedljivo savladao Bosna-Kalesiju rezultatom 3:0 te upisao svoju drugu pobjedu od početka prvenstva.

Odbojkaši Ilijaša su odigrali najbolju utakmicu od početka sezone te gostima nisu dopustili da osvoje niti jedan set. Već od prvog seta se moglo naslutiti da će igrači Ilijaša predvođeni kapitenom Bezdrobom odigrati na vrhunskom nivou. Domaći su gostima iz Kalesije u prvom setu dozvolili da osvoje samo 9 poena (25:9).

Odbojkaši Bosne su u drugom setu pružili nešto veći otpor, no Ilijaš je slavio i u ovom dijelu utakmice (25:18). Treći, ispostavit će se i konačni, set je potvrdio pobjedu domaćih, koji su ga osvojili rezultatom 25:19, čime je postavljen rezultat od 3:0 i upisana nova pobjeda Ilijaša.

Odbojkaši Ilijaša naredno kolo gostuju ekipi OK Gacko.

Sastavi:

OK Ilijaš: Bezdrob, Čamdžić, Vejzović, Ibiševi, Hrvačić, Čerimidžić, Kadrić, Osmanović, Kovačević, Fatić, Dervišević i Hasečić. Treneri: Barić i Čavrk.

OK Bosna-Kalesija:
 Turić, Hanumić, Alić, Burek, Mešanović, Mehmedović, Tubić, Bešlić, Požegić, Idrizović i Imamović. Trener: Karić.

Večeras su svoju utakmicu odigrale i odbojkašice iz Ilijaša, koje su poražene od ekipe Čelika rezultatom 3:0 (23:25, 23:25, 23:25), no treba istaći da je ekipa bila oslabljena zbog bolesti nekoliko igračica.