Naslovnica ILIJAŠ Karate Klub ”RAŠID BUĆA” Ilijaš: Uspješno polaganje za učenička zvanja

Karate Klub ”RAŠID BUĆA” Ilijaš: Uspješno polaganje za učenička zvanja

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

U okviru Manifestacije “Ilijaški dani 2024” Karate Klub ”RAŠID BUĆA” – Ilijaš je 30.06.2024.god. organizovao polaganje za učenička zvanja za svoje članove.

Sa završetkom školske godine naš klub je organizovao i polaganje za učenička zvanja za sve članove od bijelo-žutog do smeđe-crnog pojasa koji su u proteklom periodu uvježbali traženi program za polaganje.

Na polaganje je izašlo više od 70 kandidata sa prostora cijele općine Ilijaš koji treniraju u OŠ”PODLUGOVI”, OŠ”SREDNJE”, DOM KAMENICA-CRNA RIJEKA, KSC ILIJAŠ-SPORTSKA DVORANA.

Komisiju  Karate Saveza BiH su činili: Raif Buća crni pojas 7. DAN, Mufid Drakovac crni pojas 6. DAN i Azmir Subašić crni pojas 2. DAN.

Komisija je bila zadovoljna prikazanom izvedbom kata, tehnike (kihona) i borbi (kumite) članova KK”Rašid Buća” Ilijaš te su nakon nešto više od 2h svi oni koji su uspješno položili nagrađeni diplomom za uspješno položeno više zvanje/pojas.

Čestitamo svim našim članovima koji su položili i zahvaljujemo se trenerima na pripremi članova za polaganje, a to su: – Raif Buća; – Azmir Subašić; – Adin Balta; – Dovadžija Dželaludin; – Enela Šečić; – Sabina Balta; – Taiba Neretljak; – Belmin Ramić; – Hamed Kadrić.

U narednom periodu slijedi pauza do početka nove školske godine, a takmičari nastavljaju sa treninzima po dogovoru sa trenerima, javljaju iz Kluba.