Naslovnica ILIJAŠ Završeni važni projekti asfaltiranja puteva na području Mrakova

Završeni važni projekti asfaltiranja puteva na području Mrakova

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Na prostoru MZ Mrakovo realizovana su dva projekta asfaltiranja lokalnih puteva u visini od 40.000 KM shodno potpisanom sporazumu između predstavnika Općine Ilijaš i MZ Mrakovo.

Građani MZ Mrakovo ( Mrakovo i Salkanov Han ) sakupili su oko 13.000 KM i sredstva udružili po protokolu potpisanog sporazuma.

Prije realizacije ovoga sporazuma,  u Gornjem Mrakovu realizovano je asfaltiranje lokalnog puta u dužini oko 1300 metara, tako da ukupna finansijska sredstva iznose više od 100.000 KM. Sredstva su osigurana budžetom za 2014. godinu.

-U toku je priprema  radova na nastavku asfaltiranja lokalnog puta u Gornjem Mrakovu u dužini od oko 850 metara koja će biti realizovana u toku ove i početkom naredne godine po potpisanom sporazumu između Općine Ilijaš i državnog Ministarstva za raseljena lica. Vrijednost navedenog projekta iznosi oko 80.000 KM, kazao je predsjednik Savjeta MZ Mrakovo Mehmed Smajlović.

Realizacijom ovih projekata ispunjene su sve planirane aktivnosti MZ Mrakovo po pitanju putne infrastrukture za 2014. godinu.

(radioilijas.ba)