Naslovnica IZDVOJENO Koncertom Hanada Džehverovića svečano otvorena Manifestacija “Ilijaški dani 2024″

Koncertom Hanada Džehverovića svečano otvorena Manifestacija “Ilijaški dani 2024″

DCIM100MEDIADJI_0032.JPG
Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Na Trgu “Alija Izetbegović” svečano su otvoreni 23. po redu Ilijaški dani koncertom Hanada Džehverovića. Organizacioni odbor Ilijaških dana odlučili su produžiti Ilijaške dane, tako da će prvi dio trajati do nedjelje 07. juna, nakon čega se pravi pauzu u znak poštovanja u vrijeme obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici i dana žalosti. Program se nastavlja u ponedjeljak 15. juna i narednih deset dana, a završava velikim koncertom naše mega zvijezde Enesa Begovića koji se na veliku radost publike vraća na scenu nakon pauze zbog porodične tragedije.

Ove godine Manifestaciju je počela Izlodžbom slika i grafika autora Ismeta Hadžića i Akademijom posvećenoj herojskoj 126. Ilijaškoj brigadi čiju ulogu u odbrani domovine, šehide, poginule i umrle borce nikad nećemo zaboraviti.

Ilijaški dani i ove godine donose sadržajan program sa više od 45 kulturnih sadržaja, a to su izložbe, hit pozorišne predstave, promocije knjiga, premijere filmova, edukativne i zabavne radionice, zabavni park za adrenalinska iskustva mladih avanturista, mnoge značajne sportske događaje i druge programe.

Nova rock zvijezda na bh muzičkoj sceni, Hanad Džehverović istakao je da mu je čast da svojim koncertom pjeva na otvaranju Manifestacije, a što se tiče karijere dosta nastupa te sprema dvije nove pjesme da predstavi svojoj publici.

Direktora JU KSC i Radio Ilijaša i predsjednika OO manifestacije gospodin Nermin Hodžić poželio je dobrodošlicu svim prisutnim i zahvalio na pruženoj podršci.

„Ove godine Manifestacija će trajati nešto duže, napravili smo drugačiji koncept naših Iliijaških dana, nadam se da ćemo vas i u drugoj polovni zadržati u ovom našem lijepom gradu uz bogate sadržaje koje smo pripremili. Sugrađani koji žive u samoj jezgri grada želim malo više strpljenja. Ničega ovoga ne bih bilo bez energije ljudi koji su napravili ovaj program, osmislili ga i obogatili sadržajima u odnosu na prethodne periode. Ove godine smo odlučili zbog specifičnosti i geografske razuđenosti naše općine disperzirati jedan broj kulturnih sadržaja i neki od sadržaja bit će upriličeni u MZ Mrakovo, Srednje i Kamenici. Također, obezbijedili smo i besplatan prijevoz za naše sugrađane iz MZ Kamenica. Kultura je ono što treba da povezuje ljude, a naš program smo počeli obilježavanje 126. ilijaške brigade čiju ulogu u odbrani domovine, šehide, poginule i umrle borce nikada ćemo zaboraviti,ali isto tako zagledani u budućnost u kojoj ćemo još više naših kreativnih energija stapati u nešto što će stvarati nove vrijednosti“ poručio je direktor Hodžić.

Direktor Hodžić uručio je zahvalnice bez čega ova realizacija ne bih bila moguća, a to su: Općina Ilijaš na čelu sa načelnikom Akifom Fazićem, Policijska uprava Ilijaš, Dom zdravlja Ilijaš, Kantonalno javno komunalno preduzeće Rad – Poslovna jedinica Ilijaš, Kulturno umjetničko društvo Ilijaš i MZ Grad Ilijaš.

Posebno nam je zadovoljstvo što ove godine možemo da predstavimo naše zlatne sponzore, kompanije koje su svojim značajnim doprinosom omogućile da ova manifestacija bude uspješnija

Zlatni sponzor je Baumit– evropski lider u proizvodnji fasasdnih sistema. Baumit je sinonim za kvalitet i pouzdanost, a njihova podrška je od neprocenjive važnosti za nas.

Zlatni sponzor je Hodžex – lider u distribuciji visokokvalitetnih građevinskih proizvoda. Njihova posvećenost izvrsnosti i kontinuiranom razvoju čini ih nezaobilaznim partnerom u svim velikim projektima.

Srebrni sponzor je Fond Kantona Sarajevo za izgradnju stanova – koji ima ključnu ulogu u pružanju kvalitetnog i pristupačnog stanovanja građanima Kantona Sarajevo. Njihova misija je unapređenje stambenih uslova i podrška razvoju zajednice. Posebnu podršku ove godine imamo i od BH Telecom. Zahvaljujemo i na medijskoj podršci ilijas.net. ilijas. info, RTV Vogošća, Radio Olovo i Radio Breza.

Pozivamo građane i da sutra u kinu Ilijaš pogledaju predstavu “Sve to je iz kuće” sa početkom u 19:00 sati.

Radio Ilijaš