Naslovnica INFOSERVIS Kakvo nas vrijeme očekuje do kraja sedmice?

Kakvo nas vrijeme očekuje do kraja sedmice?

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

U narednom periodu se u Bosni i Hercegovini očekuje nestabilno vrijeme sa padavinama, međutim, padavine neće biti onako velikog intenziteta kakve su bile prethodnih dana, potvrdila je za Anadolu Agency (AA) klimatolog Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZ BiH) UIsmira Ahmović.

“Do kraja sedmice će uglavnom biti nestabilno vrijeme sa padavinama. Uglavnom će biti kiše, a u višim područjima će biti susnježice i snijega, pogotovo sa nedjelje na ponedjeljak. U narednom periodu neće doći do poboljšanja vremena”, pojasnila je Ahmović.
Kako je kazala, sutra se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom, a u Hercegovini i uz kišu mogući su pljuskovi sa grmljavinom, na planinama sa susnježicom i snijegom.

Intenzivnije padavine očekuju se u južnim i jugozapadnim područjima. Jutarnje temperature će iznositi od 1 do 6, na jugu do 9, a dnevne od 4 do 11, na jugu zemlje do 13 stepeni Celzijusa.

Zbog padavina je za područje Livna i Mostara upaljen žuti meteoalarm koji označava između 20 i 40 litara padavina po metru kvadratnom.

“U četvrtak i dalje pretežno oblačno sa kišom. U jutarnjim satima kiša se očekuje u većem dijelu zemlje, a u ostatku dana, uglavnom, u južnim i jugozapadnim područjima. Jutarnje temperature od 1 do 6, na jugu do 9, a dnevne od 8 do 14 stepeni”, kazala je Ahmović.

Prema njenim riječima, i u petak se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama sa snijegom. Intenzivnije padavine u južnim i jugozapadnim područjima. Jutarnje temperature od 0 do 6, na jugu do 10, a dnevne od 5 do 12 stepeni.

Oblačno vrijeme sa kišom se očekuje i prvog dana vikenda, a u višim područjima sa susnježicom i snijegom. Jutarnje temperature od 0 do 6, na jugu do 9, a dnevne od 3 do 9, na jugu do 12 stepeni Celzijusa.

“Drugog dana vikenda se očekuje pretežno oblačno vrijeme. U Bosni se očekuje kiša, a u višim područjima snijeg ili susnježica. Jutarnje temperature od -3 do 3, na jugu do 7, a dnevne od 3 do 9, na jugu do 12 stepeni”, kazala je Ahmović.
U ponedjeljak se očekuje pretežno oblačno vrijeme. U Bosni mjestimično sa kišom, a u višim područjima slab snijeg ili susnježica. Intenzivnije padavine očekuju se u zapadnim i sjeverozapadnim područjima. Jutarnje temperature od -4 do 3, na jugu do 9, a dnevne od 0 do 7, na jugu do 12 stepeni.