Naslovnica ILIJAŠ ILIJAŠKI DANI 2024: U nedjelju izložba slika i grafika pod nazivom „Koktel“...

ILIJAŠKI DANI 2024: U nedjelju izložba slika i grafika pod nazivom „Koktel“ Endi Vorhol i ja autora Ismeta Hadžića

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

U okviru Manifestacije kulture, sporta i trgovine “Ilijaški dani 2024” u nedjelju (30.juni) sa početkom u 18:00 sati u Biznis centru Ilijaš biti će otvorena izložba slika i grafika pod nazivom „Koktel“ Endi Vorhol i ja, autora Ismeta Hadžića.

Ismet Hadžić rođen je u Rožajama 1947.godine. Akademiju likovnih umjetnosti diplomirao je u Prištini. Specijalizovao je slikarstvo u Moskvi kao stipendista fonda „Mošo Pijade“.

Redovni je član Dukljanske akademije nauka i umjetnosti Crne Gore,Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore od 1972.godine,Likovnog kluba „Kula“ iz Rožaja i SULU-a. Do sada je imao 42 samostalne i 320 kolektivnih izložbi u regionu.

Koautor je pjesničko-grafičke mape „Posmatrač 2“.Učestvoavo je u radu većeg broja kolonija u regionu.Dobitnik je većeg broja Nagrada i priznanaja.

Riječi autora o izložbi …“ Prije nekoliko godina boravio sam kod sina u Njujorku. Obilazili smo muzeje, pa svojevrsne buvljake.Na jednom od njih prodavao se originalan plakat sa izložbe Endija Vorhola na kojem su bile predstavljene moderne ženske cipele,koje su djelovale kao odgovor na moje sitorinjske patike i opanke ,zatečene u rožajskim šumama. Ova dva svijeta ( Vorholov i moj) srodna su po motivima tj.imenici obuća,drugih sličnosti nemaju”.