Naslovnica KOLUMNE Ženski kutak: Otkrijte kako biti ženstvena i elegantna žena

Ženski kutak: Otkrijte kako biti ženstvena i elegantna žena

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Da bi bila elegantna, prije svega moraš upoznati sebe, a da bi upoznala sebe, potrebna je određena količina inteligencije, truda. Postoje dvije faze do dolaska do te razine, počevši prvo na radu s unutrašnjom, jer prava elegancija počinje iznutra.

Svako od vas poznaje nekog ko zrači profinjenošću.Mnogi pokušavaju kopirati eleganciju, kupujući finu odjeću i prateći modu, ali to mora zračiti iznutra. U prijevodu, elegantna žena je graciozna i sa manirima, puna samopoštovanja. Važno je ono unutrašnje, osjećaji, srce i toplina, a zatim vanjsko (osobno uljepšavanje, briga o tijelu, hod, držanje, govor tijela, maniri).

Žena1

Kako biti graciozan? Prvo, voli druge, cijeni ih i uvažavaj. Tretiraj sve podjednako. Ne čuvaj svoje najbolje manire samo za određene ljude. Umjesto pričanja ljudima samo o sebi, slušaj druge i pruži im priliku da i oni pričaju o sebi.

Budi svoj, budi autentičan. Da bi bili elegantni, morate biti svoji, jedinstveni i autentični. Mnogo ljudi misli da sebe poznaje najbolje. Ne smiješ se previše truditi da impresioniraš.Ne treba očekivati da će se svi složiti sa tobom ili imati ista razmišljanja i vrijednosti. Prihvatite individualnosti i poštujte svačiji izbor. Prihvatite različitosti.

Žena2

Ključne riječi elegancije su: čisto, uredno i jednostavno. Ravno držanje, uspravna glava. Pozitivno razmišljanje, s time će doći i nježne ugodne ekspresije lica. Uredna odjeća i kosa lagano skupljena da ne prekriva lice. Prikladno odijevanje ovisno o prigodi. Ako niste sigurni šta obući, haljina neutralnih boja je dobar izbor.

Pozitivan stav i pričaj samo o lijepim stvarima pri prvom kontaktu. Ugodno pozdraviti svakoga, smanjiti emocije i probleme, osim ako pričate s bliskim prijateljem. Bez pretjeranog hvaljenja sebe, ali ni pretjerane skromnosti. Vi ćete se ugodnije osjećati u svojoj koži.

Žena4

 

Kako biti dama? Nikad se nemojte žuriti i trčati. Dama je lijepa iznutra prema vani. Vanjska ljepota ne ide dalje od očiju. Možete osjetiti ljudsku dobrotu pogledom u oči. Dali neko nosi dosadni, ili ponosni pogled? Sve je u tome koliko radite na sebi , umu i osjećajima.

Dama se brine o sebi: dobro i zdravo jede, dovoljno spava. Ne uzima zdravlje i mladost zdravo za gotovo. Važno je idržati se dogovora oko susreta s nekim. Uz toliku tehnologiju današnjice, neugodno je otkazati dogovor za kahvu ili šetnju u posljednjem trenutku. Prava dama je odgovorna. Prema sebi i drugima. Dama je rijetko kad žrtva. Bez obzira na životne okolnosti, nikad se ne stavlja u ulogu žrtve ili samosažanjenja.

Žena6

Kako biti dama na zabavi? Na zabavi ili večeri, nikada se ne priča previše o poslu i ne dijele se poslovne vizitke. Dama je uvijek najbolji gost zabave. Nikad ne dolazi prekasno ni prerano. Donosi mali poklon kao znak pažnje. Kada je pozvana na zabavu, ne pita: ko će sve biti prisutan? Održava lagan i ugodn razgovor sa svima. Ne odlazi u tuđoj kući u obilazak bez pratnje ili odobrenja vlasnika i ne ponaša se preslobodno. Ne dira tuđe stvari. Za vrijeme večere, ovisno o formalnosti, ne priča na mobitel. Šalje pismo ili poruku zahvale poslije zabave…

Piše: Azra Avdibegović (ilijas.info)