Naslovnica OSTALI SPORTOVI Sjajni rezultati TKD kluba “Bosna” Breza

Sjajni rezultati TKD kluba “Bosna” Breza

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Kajević: Brezanski  takmičari zaslužuju  samo riječi pohvale

Iako postoji tek nekih dvadeset mjeseci,članovi tekvando kluba „Bosna“ Breza ostvarili su fantastične rezultate na brojnim  prvenstvima i turnirima u našoj zemlji, ali i inozemstvu.

Nešto više od sto dvadeset članova ovog uzornog kolektiva trenira na dva punkta u Brezi i to u Sali DTV „Partizan“ i osnovnoj školi u Mahali, a sve pred stručnim vodstvom majstora tekvandoa,crni pojas-4 dan Edina Kajevića-Kaje i njegovih saradnika.

Brojni brezanski mladići i djevojke, ali i susjednih mjesta Župča, Podlugovi, Dabravine, Lješevo, Ilijaš,itd. iz nastupa u nastup pokazuju svoj talenat za ovaj atraktivni borilački sport, ali i veliku želju da budu među najboljim  u svojim kategorijama.

BrezaO tom velikom uspjehu brezanskih članova ovog odličnog kluba, trener Edin Kajević nam je rekao sljedeće:

-Iako je klub u Brezi relativno mlad moram istaći odlične rezultate takmičara ovog kluba.Gotovo na svakom nastupu oduševe publiku,napravili su „žetvu“ medalja na brojnim domačim(Bijeljina,Vogošća,Bugojno,Sarajevo,Derventa) i inozemnim nastupima(Korčula,Karlovac,Hamburg,Štutgart), i imaju  dosta potencijala da  u dogledno vrijeme budu na samom vrhu tekvandoa u našoj zemlji.Klub vrvi od brojnih talenata,na svakom treningu i nastupu primjetna je njihova velika želja za  još večim upijanjem znanja i zaista smo svi u našoj „porodici“ Bosna ponosni na do sada ostvarene briljantne rezultate brezanskih  takmičara.Pred njima su novi izazovi i dokazivanja, a već  u aprilu na državnom prvenstvu u Visokom, imaće priliku da svoju kolekciju diploma,pehara,priznanja…još uvečaju.

Anterf: Osvajači priznanja

Na nedavno završenom izboru najboljih u brezanskom sportu za prošlu godinu,titulom najbolje kadetkinje okitila se je članica ovog kluba Nađa Zaimović,najbolja juniorka je Anesa Pulo,u kategoriji juniora  drugo mjesto pripalo je Elhanu Kazazu, u kategoriji  kadeta drugi je Kerim Ahmedspahić, a u kategoriji sportski uzor nagrada je pripala treneru Edinu Kajeviću.

Vrijedi istaći i sjajan uspjeh brezanskih takmičara na velikom internacionalnom turniru u Štutgartu, a gdje su u konkurenciji preko 400 takmičara iz 17 evropskih zemalja,zlato osvojili  Kerim Ahmedspahić,Anesa Pulo , Emina Tabaković, a srebro su osvojile Naida Durak iNađa Zaimović.

Takođe,medaljama na brojnim turnirima su se okitili i Hana Bulbulušić,Adi Mamela,Omar Nefić,Tarik Bulbulušić,Nina Kalas,Emin Ćosić,Sara Durak,Asija Bulbulušić,Azra Velić,Mustafa Smailbegović,Sara Bulbulušić…

Breza2

 Piše: Rešad Mamela