Naslovnica ILIJAŠ U prepunoj kino sali održan Božićni koncert u organizaciji HKD Napredak Ilijaš

U prepunoj kino sali održan Božićni koncert u organizaciji HKD Napredak Ilijaš

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

U prepunoj kino – dvorani KSC Ilijaš i u organizaciji HKD Napredak Ilijaš održan je 20. decembra  2018. godine već tradicionalni Božićni koncert. Ovo je peti  po redu Božićni koncert koji organizira HKD Napredak Ilijaš za građane Ilijaša, ali i drugih općina.

Predsjednica HKD Napredak Marioneta Ilić Jureta kazala je da se nada da će se radosna blagdanska atmosfera nastaviti i trajati sve do Nove godine.

“Svim ljudimam koji slave sretan Božić, da su svi živi, zdravi i veseli i svima koji slave sretna Nova godina”, kazala je Ilić dodavši da je Ilijaš još jednom poslao poruku mira, zajedničke radosti i tolerancije.

Program su, na oduševljenje prisutnih, obogatili vareški tamburaši pod vodstvom fra Mirka Majdandžića, kao i  gosti  KUD “Bećarac” Lepenica, HKUD “Gromiljak” Kiseljak i KUD “Ilijaš” Ilijaš.

“Ono što bi trebala Evropa prepisivati od nas je da smo uvijek, nekad s manje nekad s više srca, znali zajedno proslaviti blagdane, iznijeti najljepše i podijeliti jedni s drugima i za Božić, bajrame, Hanuku. I uz nesporazume koje smo imali jedni s drugima. Ako je Bog beskrajan, nespoznatljiv, ne možemo ljudima ni pričati o Njemu jer i ne znam ništa nego kopkamo da bismo nešto saznali, a jedino što znamo je da je Bog Ljubav, koji je svojom žrtvom i nama neshvatljivim činom  pokazao koliko je život i čovjek vrijedan, a ako to prenesemo u naše odnose imat ćemo ovdje Džennet, Raj, a u ovoj lijepoj Bosni ljudi mogu živjeti kao meleci, anđeli jedni s drugima. Znam ja da je to utopija, ali se možemo truditi”, kazao je ovom prilikom fra Mirko Majdandžić.

Koncertu su, između ostalih, prisustvovali  i predstavnici javnog i političkog života Ilijaša, lokalni vjerski službenici, veliki broj djece koju je nakon koncerta, prigodnim paketićima, posebno obradovao Djed Mraz.

Nakon koncerta za sve učesnike i goste priređen je tradicionalni domjenak i nastavak veselog druženja u posebnoj dvorani KSC Ilijaš.

Organizaciju i pripremu koncerta i domjenka u Ilijašu i ove je godine pomoglo mnoštvo sponzora i donatora. Da bi sve prošlo u najboljem redu pobrinuli su se aktivisti Napretka iz Ilijaša, zatim vrijedne članice Udruženja žena San iz Ljubine, te uposlenici KSC Ilijaš i mnogi drugi.

(radioilijas.ba)