Naslovnica +OSTALO Zašto je dobro piti vodu ujutro na prazan želudac?

Zašto je dobro piti vodu ujutro na prazan želudac?

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

70% ljudskog tijela je voda, iz čega nije teško zaključiti da unos vode igra važnu ulogu u održavanju normalnih tjelesnih funkcija. 75% mišića je voda. Kosti također sadrže vodu, oko 25 posto. Čak 82% krvi je sačinjeno od vode.

Već odavno nam je svima poznato da je dobro popiti vodu čim se ustanemo, na prazan želudac. Na taj način čistimo organizam, naročito crijeva koja potom mogu bolje apsorbira hranjive tvari iz hrane.

Čišći ten

Voda će pospješiti oslobađanje toksina iz tijela, što je vrlo brzo počinjemo primjećivati ​​na našoj koži, naročito koži lica. Vaše lice će postati čistije i sjajnije.

Potiče stvaranje novih stanica

Ako ćete vodu piti ujutro čim se probudite, smanjit vrijeme koje je potrebno tijelu da stvori nove stanice i mišićno tkivo.

Ravnoteža limfnog sustava
Limfne žlijezde su zaslužne za borbu protiv infekcija, a pijenjem vode na prazan želudac ćete pospješiti njihov rad. Limfni sustav je također jako važan u održavanju uravnotežene razine tekućine u tijelu.

Čišćenje crijeva

Kada vodu popijete na prazan želudac, potaknut ćete čišćenje crijeva, a ona će potom moći puno učinkovitije apsorbirati nutritivne tvari.

Liječi bolesti i tegobe

Pijenjem vode na prazan želudac možete ublažiti povraćanje, bolove u grlu, usporiti širenje stanica raka, bolesti očiju, proljev, bolesti urinarnog trakta, bolesti bubrega, meningitis, tuberkulozu, artritis i glavobolje.

Kako ujutro piti vodu?

Znanstvenici iz Japana su ustanovili da pijenje vode na prazan želudac može pospješiti cjelokupnozdravlje i ublažiti neke bolesti i tegobe. Učinak ovisi o vrsti vode koju pijete. Važno je da ona bude čista.

Kada se probudite, i prije nego što operete zube, popijte 650 ml vode.

Operite zube i nemojte piti i jesti ništa.

Nakon 45 minuta doručkujte.

Nakon doručka nemojte 2 sata ništa jesti i piti.

Za starije osobe i one koje pate od nekih medicinskih stanja 0,650 ml vode može biti previše. Počnite s manjom količinom pa postupno povećavajte.

Opasnosti premalog konzumiranja vode

Postoje biološki znakovi žeđi koje vaše tijelo pokazuje, ali se mogu zamijeniti za neke simptome ili znakove različitih bolesti. Prepoznavanjem dehidracije možete izbjeći uzimanje lijekova na način da hidratizira svoje tijelo.

Neki stručnjaci vjeruju da ljudska bića sve slabije prepoznaju osjećaj žeđi i zaboravljaju na važnost vode. Time postajemo kronično dehidrirani.

Ponekad liječnici dehidraciju zamijene za simptome nekih bolesti i stanja kao što su:

angina

rak dojke

rak maternice

leukemija

neredovite menstruacije

dijabetes

kamen u bubregu

astma

sinusitis

hipertenzija

zatvor

glavobolje i migrene

reumatoidni artritis