Naslovnica INFOSERVIS Vrijeme danas

Vrijeme danas

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Na istoku Bosne i Hercegovine  sutra će jutro biti umjereno oblačno, a u ostalim područjima sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Tokom dana doći će do postepenog naoblačnja, što u centralnim, istočnim i sjevernim dijelovima Bosne može uvjetovati lokalne pljuskove. Vjetar će biti slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura kretat će se od 5 do 11, na jugu do 14, a najviša dnevna temperatura od 16 do 21, na jugu i sjeveru zemlje do 25 stepeni.

U Sarajevu će sutra biti malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana povećanjem oblačnosti uvjetovat će pojavu kratkotrajnog lokalnog pljuska. Jutarnja temperatura kretat će se oko 6, a najviša dnevna oko 21 stepen.

U BiH danas je bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica 2 stepena, Ivan-sedlo 15, Ilijaš i Livno 16, Sarajevo 19, Bugojno i Gradačac 20, Neum i Tuzla 21, Bihać, Mostar i Sanski Most 22 i Zenica 24, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.