Naslovnica INFOSERVIS Nakon snijega dođe sunce: U nedelju razvedravanje

Nakon snijega dođe sunce: U nedelju razvedravanje

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Nakon snijega koji je zabijelio nekoliko gradova naše zemlje, mnogi se pitaju kada ćemo opet “ugledati sunce”.

Ipak, sutra nas očekuje oblačno vrijeme sa kišom, a u višim područjima sa susnježicom i snijegom. Intenzivnije padavina prema kraju dana i u večernjim satima. U većem dijelu Bosne se očekuju obilnije padavine. Jutarnje temperature od 1 do 5, na planinma od -5 do 0, na jugu zemlje do 9, a dnevne od 2 do 8, na jugu do 12 stepeni.

U petak će biti pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne se očekuje kiša, a u Hercegovini, uglavnom, u jutarnjim satima. Na planinama sa susnježicom i snijegom. Tokom poslijepodneva postepeni prestanak padavina. Jutarnje temperature od 2 do 7, na jugu do 10, a dnevne od 4 do 12, na jugu do 16 stepeni.

U subotu pretežno oblačno vrijeme, po kotlinama sa maglom ili sumaglicom. Poslije podne na jugu postepeno razvedravanje. Jutarnje temperature od 3 do 7, na jugu do 10, a dnevne od 8 do 14, na jugu do 17 stepeni.

U nedjelju sunčano uz umjerenu oblačnost. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove, sa maglom ili niskim oblacima, koji se mogu zadržati i veći dio dana. Jutarnje temperature od 0 do 4, na jugu do 10, a dnevne od 5 do 10, na jugu do 15 stepeni.

Prema trenutno raspoloživim podacima modela za numeričku prognozu vremena, tokom naredne sedmice, očekuje se suho i stabilno vrijeme.