Naslovnica INFOSERVIS Moguć snijeg pred Novu godinu

Moguć snijeg pred Novu godinu

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

U razgovoru za Anadoliju klimatolog i meteorolog Federalnog meteorološkog zavoda BiH Željko Majstorović, snijeg najavljuje oko Nove godine.

“Ovih dana dolazi fronta i narednih dana će biti naoblake i biće padavina, ali ne obilnih, biće to vrlo siromašne padavine. Vrijeme će biti vrlo promjenjivo narednih dana, a temperature niske i bez značajnijih promjena”, kazao je.

Sniježne padavine specifične za mjesec decembar moguće su tek u posljednjim danima tog mjeseca, odnosno pred Novu godinu.

“Neće biti obilnih i velikih padavina. Oko 20. decembra slijedi jedan val koji će biti slabo izražen, nešto će biti niže temperature pa postoji mogućnosti i snijega, ali ne nešto previše. Kada je riječ o padavinama, decembar će zapravo biti vrlo sušan. Uoči Nove godine ide jedan val malo veći, pa će i temperature pasti te bi moglo doći do formiranja sniježnog pokrivača u naseljenim mjestima srednje Bosne, uključujući i Sarajevo,” kazao je Majstorović, dodavši kako se ne može govoriti preciznije o količini padavina.