Naslovnica KOŠARKA KK Turbina Jablanica osvojila „Mladost Basket Kup 2014“

KK Turbina Jablanica osvojila „Mladost Basket Kup 2014“

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Drugi tradicionalni turnir „Mladost Basket Kup 2014“ u organizaciji KK Mladost Ilijaš odigran je danas u okviru bogatog nedjeljnog sportskog programa Manifestacije „Ilijaški dani“.

– U finalu su se sastali KK Mladost i KK Turbina Jablanica, gosti su pobijedili i osvojili prvo mjesto, samim ti mi kao domaćini drugo. Cilj takmičenja je popularizacija i sadržaja Ilijaških dana i košarke kao sporta. U polufinalu Turbina je slavila protiv Visokog, Mladost protiv Koša. Odigrana je revijalna utakmica između pionira Mladosti i Vogošće, gdje je su naši mališani pobijedili, kazao je Ibrahim Jašarević, predsjednik KK Mladost.

U KK Mladost zadovoljni su osvojenim četvrtim mjestom u protekloj sezoni u A2 ligi.

Poslije ramazanske pauze, učestvovat će na Kampu na Fruškoj gori u augustu u organizaciji dva američka univerziteta i humanitarne organizacije iz Srbije gdje će boraviti 20 dječaka.

U septembru slijedi priprema za novu sezonu, nastavak takmičenja u A2 ligi. Omladinci će biti prijavljeni u svojim ligama u skladu sa finansijskim i igračkim mogućnostima. U ovom klubu posebno su zadovoljni Školom košarke gdje je prijavljeno više od 30 dječaka i djevojčica.

 

(radioilijas.ba)

Autor: Nermina Durić-Kahvedžić