Naslovnica INFOSERVIS Kakvo nas vrijeme očekuje do kraja sedmice?

Kakvo nas vrijeme očekuje do kraja sedmice?

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

U Bosni i Hercegovini danas se, nakon pretežno vedrog jutra, očekuje postepeno naoblačenje, što na jugu, zapadu i sjeverozapadu može usloviti kišu, a u višim područjima susnježicu i snijeg.

Vjetar, slab, južni i jugoistočni. Dnevne temperature od -2 do 7, na jugu do 10 stepeni.

U srijedu, 4. februara očekuje se oblačno vrijeme s kišom u većem dijelu zemlje. U višim područjima i na krajnjem sjeverozapadu Bosne očekuje se susnježica ili snijeg. Obilnije padavine u južnim i jugozapadnim područjima, a najmanja padavina u sjeveroistočnim područjima Bosne.

Očekivana količina padavina u toku 24 sata: jug i jugozapad od 20 do 40 l/m2, a u ostatku zemlje od 2 do 15 l/m2. Jutarnje temperature od -5 do 3, na jugu do 8, a dnevne od 0 do 8, na jugu do 12 stepeni.

U četvrtak, 5. februara će biti oblačno vrijeme s kišom. U višim područjima i na sjeverozapadu Bosne sa snijegom. Obilne padavine u zapadnim, jugozapadnim i sjeverozapadnim područjima. Najmanje padavina na sjeveroistoku Bosne.

Očekivana količina padavina u toku 24 sata: jug, jugozapad i sjeverozapad od 30 do 60, lokalno i do 80 l/m2, a u ostatku zemlje od 5 do 30 l/m2. Jutarnje temperature od -2 do 3, na jugu od 5 do 9, a dnevne od -2 do 6, na jugu od 10 do 14 stepeni.

U petak, 6. februara očekuje se oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne sa slabom kišom ili snijegom. U Hercegovini se slaba kiša očekuje u jutarnjim satima. Jutarnje temperature od -5 do 3, na jugu do 8, a dnevne od -1 do 6, na jugu od 8 do 11 stepeni.

U subotu, 7. februara u Bosni će biti pretežno oblačno vrijemepovremeno sa slabim snijegom. U Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jutarnje temperature od -8 do -1, na jugu do 4, a dnevne od -4 do 0, na jugu od 6 do 11 stepeni.

U nedjelju, 8. februara će biti pretežno oblačno vrijeme. U Bosni povremeno sa slabim snijegom. Jutarnje temperature od -20 do -4, na jugu od -2 do 2, a dnevne od -4 do 0, na jugu od 2 do 8 stepeni, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.