Naslovnica BIH Brojne kolege i prijatelji na donatorskoj večeri za Donnu Ares

Brojne kolege i prijatelji na donatorskoj večeri za Donnu Ares

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

U hotelu Han na Bjelašnici večeras je održana donatorska veče s ciljem prikupljanja sredstava za liječenje pjevačice Azre Kolaković, poznatije kao Donna Ares, koja se bori s teškom bolešću.

Donatorskoj večeri odazvao se veliki broj Donninih kolega s estrade, ali i drugih osoba iz javnog života. 

Kako je  kazala Elameri Škrgić-Mikulić, novinarka i Donnina prijateljica, dobrotvorna večer je bila izuzetno uspješna. U hotelu Han okupilo se oko stotinu ljudi, a i oni koji nisu mogli doći dali su svoj doprinos kupovinom slika koje je naslikala pjevačica, ili na neki drugi način.
donaa


“Najskuplju sliku je kupio bh. reprezentativac Edin Džeko koji večeras nije s nama, ali je preko svog glasnogovornika učestvovao u donatorskoj večeri”, kazala je Škrgić-Mikulić. 

Atmosfera u hotelu Han bila je sjajna. Goste je zabavljao Magacin Kabare sa svojim umjetničkim performansom, a zapjevala je i Donna što je kod prisutnih izazvalo posebne emocije. 

Ona je zahvalila svima na dolasku izrazivši uvjerenje da će pobijediti bolest. Donna je večeras predstavila Fondaciju koja nosi njeno umjetničko ime, a koja će u budućnosti pomagati u liječenju osoba oboljelih od karcinoma.

Među prisutnima mogli su se vidjeti i guverner Centralne banke Kemal Kozarić, gradonačelnik Donninog rodnog Bihaća, Emdžad Galijašević, te brojne kolege i prijatelji.