Naslovnica FUDBAL Ilijaška djeca u Novom Vinodolskom

Ilijaška djeca u Novom Vinodolskom

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

U saradnji sa UG „Klisa“ Srebrenica, pod pokroviteljstvom Grad Zagreba, djeca NK Ilijaš su bila sedam dana na ljetovanju u Novi Vinodolski, zahvaljući gosp. Filipović Damiru, predsjedavajućem OV.

Dana 15.06.2014.godine 46 djece ispred Nogometnog kluba „Ilijaš“ otišli su na besplatno ljetovanje u Hrvatsku, tačnije Novi Vinodolski. Ovo je po prvi put da je neko našao za shodno da nagradi djecu koja donose rezultate u općinu Ilijaš. Ta djeca na mnogobrojnim turnirima predstavljaju općinu Ilijaš, kao i državu Bosnu i Hercegovinu. Gosp. Damir Filipović je bio spona i doveo projekat u općinu Ilijaš preko UG „ Klisa“. Proteklih godina isti autobusi su polazili iz Srebrenice, stim da ove godine Grad Zagreb je dodjeli

pokit_d0cffa36e832b65fe145a6e9360bda83o tri autobusa UG „Klisa“ od kojih su dva predviđena da idu iz Ilijaša. Drugi autobus će ići u augustu mjesecu.

Ovo je bilo jedno od prelijepih iskustava koje su djeca doživjela, zato izražavamo zadovoljstvo i zahvalnost ispred škole fudbala gosp. Damiru Filipoviću, predsjedavajućem OV Ilijaš što je odabrao našu djecu i omogućio da se odmore nakon teškog rada i treniranja. Djeca su se lijepo provela, a roditelji su posebno zahvalni, jer sve ovo pokazuje da njihova djeca nisu zaboravljena i da ipak neko vidi njihove rezultate. Ujedno se zahvaljujemo UG „Klisa“ Srebrenica i Gradskom društvu Crvenog krsta Zagreb, u čijem odmaralištu su djeca i boravila.

U Novom Vinodolskom djeca su boravila sedam dana, pored odmaranja imali su niz aktivnosti u koji ma su učestvovali. Za neplivače organizovana je škola plivanja, imali su turnire u malom nogometu kao i druge aktivnosti.
Prije nekih par mjeseci sam počeo pregovore oko autobusa koji bi išli za Novi Vinodolski i u konačnici sam upijeo da iste dovedem na našu općinu. Mislim da uz malo više truda svih nas u Ilijašu bi bilo mnogo bolje i više prostora za ovakve stvari. Drago mi je da su djeca zadovoljna, a normalno da će biti i roditelji. Ovo je tek poćetak saradnje sa UG „Klisa“, koji namjeravaju i u narednim godinama obezbjeđivati ovakva putovanja za djecu kao i mnoge druge projekte. Nema potrebe da mi se ljudi zahvaljuju, jer ja ovo ne shvatam kao neku uslugu koju sam ućinio, nego kao obavezu. Ipak su djeca to zaslužila! – rekao je gosp. Filipović predsjedavajući OV Ilijaš.