Naslovnica FOTO Džemat Podlugovi: 50 džematlija prisustvovalo dženazi u Kozarcu

[FOTO] Džemat Podlugovi: 50 džematlija prisustvovalo dženazi u Kozarcu

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas
Nakon što je 10 momaka iz džemata Podlugovi pješačilo od Podlugova do Potočara, organiziranja busa iz naše sredine do Nezuka, odakle je 28 džematlija pješačilo do Potočara, te četiri autobusa na sam dan dženaze, jutros je veliki broj džematlija krenuo na dženazu u Kozarac, na kojoj će, između ostalih, majka Hava Tatarević ukopati šest sinova i muža.

Jutros je ukopan i dio tijela Sulejman ef. Dizdarevića koji je bio imam u selu Carakovo kod Prijedora. Njega su zločinci ubili zajedno sa 12 džematlija pred džamijom 23.7.1992.godine.
Potom su na njih nabacali zapaljene džamijske tepihe.

“Ponosan sam na svoje džematlije jer među putnicima je veliki broj omladine od kojih su neki izgubili roditelje u istočnoj Bosni. Među putnicima su očevi i majke iz Srebrenice koji su ukopali svoje sinove u Potočarima, a žele podijeliti bol sa majkama u Kozarcu i Prijedoru. Molim dragog Allaha da šehidska krv ne bude zalud prolivena, da roditeljima Gospodar podari sabur, a narodu našem ponos, dostojanstvo i snagu da izdrži sva iskušenja.”, kazao je imam ovog džemata, Asmir ef. Salihović.