Naslovnica FOTO Do kad će huligani harati dječijim parkovima u Ilijašu?!

Do kad će huligani harati dječijim parkovima u Ilijašu?!

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

U parku za djecu koji je nedavno obnovljen, u centru Ilijaša, nepoznati počinioci uništili su mobilijar za djecu.

Gradski park u Ilijašu glavna je zelena površina i mjesto za igru djece u tom dijelu.

Park je smješten u jezgri te graniči sa gradskim šetalištem.

-“Osuđujemo ponašanje nesavjesnih građana zbog uništavanja parka, koji je prije samo nekoliko mjeseci bio potpuno obnovljen”, kazala je jedna nezadovoljna majka koja tu svakodnevno dovodi svoje dijete.

Zabavni park prostire se na 300 kvadratnih metara.

Očekuje se i brza reakcija nadležnih, Mjesne zajednica, Općine Ilijaš, policije i KJKP Park, zbog bahatosti onih koji ne poštuju gradsku imovinu, ali ni novac…

-“U park dolazim svaki dan, i jako nam znači jer ga imamo u centru grada. Međutim, ovo što se dešava u zadnjim danima je katastrofalno. Sa ljepšim vremenom, park u večernjim satima postaje mjesto ukupljanja omladine za koju park nije namijenjem. Sjede, deru se, uništavaju, trgaju, i na kraju desi se ovo što vidite na fotografijama. Konzumiranje alkohola i cigareta je postalo učestalo u večernjim satima, međutim ovo uništavanje je prevršilo svaku mjeru. Dragi roditelju, upitajte se šta vaša djeca rade kada ih pustite vani”, izjavio je roditelj kojeg smo zatekli u parku.

Inicijativa za postavljanje video nadzora bila je upućena nekoliko puta kroz Općinsko vijeće od strane više vijećnika, međutim nikada nije realizirana. Također, u parku ne radi ni led rasvjeta više od tri godine, iako je uredno prijavljen kvar.