Naslovnica BIH Bosanskohercegovački mladi talenti hrabro i kreativno ulaze u svijet mode

Bosanskohercegovački mladi talenti hrabro i kreativno ulaze u svijet mode

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

U ovom članku predstavit ćemo vam mlade talente koji su već ostvarili zapažen rezultat u poslu kojim se bave. Glavni akteri priče su Jasna Ivetić-Burko iz Visokog i Daniel Puškar Dany iz Kiseljaka.
Jasna je manekenka, model, i bila je “Miss Air Planete Zemlje” za 2013. godinu, a sada se najviše bavi ulogom instruktora u modnoj agenciji, gdje je Jasna i jedan od osnivača i vlasnika.
Daniel je frizer koji je već nastupao na mnogim revijama sa svojim radovima, kao što su “Nivea fashion week”, Izbor za miss BiH”, te je bio i frizer pojedinih kandidata na takmičenju u Zvezdama Garanda.
Kako je došlo do suradnje i osnivanja agencije?

Poznata bosanskohercegovačka manekenka Džejla Glavović, povratkom u BiH je otvorila svoju modnu agenciju “Scuderia Models by Dzejla Glavović” u Sarajevu, tako da škola radi dvije godine u Sarajevu, a škola u Visokom je počela da radi prije godinu dana, u saradnji sa Jasnom Ivetić Burko, nekadašnjom Miss Air za Miss Planete Zemlje za 2013. godinu. Mladima se pruža modna edukacija, ponašanje na sceni, pravilan hod, svi oni bitni faktori koji su neophodni u svetu modelinga. Agencija posluje po svim svjetskim standardima i uvijek se radujemo novim članovima, istakla je Jasna za naš portal.

Daniel i Jasna su dodali i kako je njihova saradnja uspješnog frizera i manekenke, urodila plodom i da odlično zajedno funkcionišu, a prelijepe frizure na modelima i odlične kritike gdje god da rade revije, su njihova najveća nagrada. Jasna je naglasila da je najviše zahvalna svome mužu na davanju ogromne podrške u svemu čime se bavi.

Pripremili: Maid Đelilović, Anela Medić

janajasna-2