Naslovnica FOTO Završen Drugi turnir u malom nogometu povodom Dana Općine Ilijaš (FOTO)

Završen Drugi turnir u malom nogometu povodom Dana Općine Ilijaš (FOTO)

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Večeras je završen  Drugi  Memorijalni turnir u malom nogometu  organizovan u Sportskoj dvorani Ilijaš povodom obilježavanja Dana Općine Ilijaš.

Pobjednik je ekipa Suša Komerc iz Visokog koji su u finalnoj utakmici savladali ekipu ZAM iz Vogošće.

Ekipa Fair Play iz Sarajeva zauzela je treće mjesto, a četvrto ekipa Vodostana Ilijaš.

Jedan od organizatora turnira Amar Dovadžija zahvalio se načelniku Općine Ilijaš Akifu Fazliću i Službi za društvene djelatnosti  na podršci, kao i svim učesnicima  kazavši da je Ilijaš sportska sredina i da ubuduće treba što više  raditi na afirmaciji upravo tog obilježja našeg grada.

Svi učesnici su pohvalili organizaciju i uslove u dvorani izraživši želju da se što češće organizuju ovakve manifestacije.

Na turniru je učestvovalo  16 ekipa  iz: Breze, Visokog, Vareša, Sarajeva, Ilidže, Tuzle i domaćini iz Ilijaša.

Za prvo mjesto obezbijeđen je pehar, diploma i 700 KM, za drugo mjesto pehar, diploma 300 KM, za treće mjesto pehar diploma i 200 KM, nagrada za fair play ekipu 100 KM, diploma i pehar i nagrada za najboljeg igrača, golmana i strijelca u vrijednosti od 50 KM diploma i pehar.

3

Opširan izvještaj poslušajte sutra  u jutarnjem programu Radio Ilijaša koji je ujedno uz portal ILIJAS.info bio i medijski partner turnira.

Podrška mladim ljudima i sportistima je najbolji način da se obilježi ovako značajan datum, a  turnir je tim povodom i organiziran, poručio je prilikom otvaranja načelnik Fazlić.

12

14 13 12 10 9 8 7 6 5 4 2