Naslovnica INFOSERVIS Vrijeme narednih dana: Sunčano, uz poslijepodnevni pljusak

Vrijeme narednih dana: Sunčano, uz poslijepodnevni pljusak

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

U četvrtak će biti pretežno sunčano. Tokom poslijepodneva ili u večernjim satima, uz umjeren porast naoblake, u većem dijelu Bosne i na krajnjem jugoistoku Hercegovine se očekuju pljuskovi, ponegdje praćeni grmljavinom. Jutarnje temperature kretat će se od 13 do 18, na jugu od 17 do 22, a dnevne od 26 do 32 stepena.

U petak se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima slab pljusak kiše moguć je ponegdje u centralnoj i sjevernoj Bosni. Tokom poslijepodneva u centralnim i istočnim područjima Bosne su mogući kratkotrajni i slabi lokalni pljuskovi. Jutarnje temperature kretat će se od 13 do 17, na jugu od 18 do 22, a dnevne od 26 do 32 stepena.

U subotu će biti sunčano. Tokom poslijepodneva ponegdje u centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne su mogući slabi i kratkotrajni lokalni pljuskovi. Jutarnje temperature kretat će se od 11 do 16, na jugu od 16 do 21, a dnevne od 27 do 32 stepena.

U nedjelju se očekuje pretežno sunčano vrijeme. Tokom poslijepodneva lokalni pljuskovi mogući su ponegdje u centralnim i zapadnim područjima Bosne, i na sjeveru i jugoistoku Hercegovine. Jutarnje temperature od 12 do 17, na jugu od 16 do 22, a dnevne od 26 do 32 stepena saopćeno je iz Odsjeka za analizu i prognozu vremena, Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.