Naslovnica BIH Visoko: Edin Kajević oborio svjetski rekord u razbijanju punih limenki laktom!

Visoko: Edin Kajević oborio svjetski rekord u razbijanju punih limenki laktom!

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Jučer je u Visokom održano Državno prvenstvo BiH u taekwondou na kojem je nastupio rekordan broj takmičara i klubova iz cijele BiH.

Ukupno 713 takmičara iz cijele zemlje tokom dana se borilo u kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj konkurenciji, te ekipno, za prvaka BiH.

U sklopu Državnog prvenstva održana je i revija obaranja svjetskih rekorda, a Visočanin Edin Kajević, koji je poznat kao Ginisov rekorder u razbijanju kokosovih oraha laktom, od večeras je i svjetski rekorder.

Naime, Edin Kajević je večeras oborio svjetski rekord u razbijanju punih limenki s pićem, a dosadašnji svjetski rekord nadmašio je za čak 21 limenku! Dosadašnji rekord iznosio je 41 razbijenu limenku za minutu, a Kajević je postavio novi rekord za 62 razbijene limenke.

U Visokom je oboren još jedan svjetski rekord, mladi Belmin Osmanbegović je za 27 sekundi glavom razbio 15 betonskih blokova, što je još jedan pdovig i novi svjetski rekord, dok se u Ginisovu knjigu rekorda pokušao upisati i Velid Kajević u razbijanju tvrdog predmeta u skoku preko 17 osoba.

On je uspio da preskoči 17 osoba i razbije zadati predmet, a njegov rezultat treba da se verifikuje, tako da je za očekivati da je ovaj dan donio i tri nova rekorda.