Naslovnica ILIJAŠ Veliki uspjeh kick boxing kluba “Čago” Ilijaš

Veliki uspjeh kick boxing kluba “Čago” Ilijaš

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Kick box klub “Čago” Ilijaš u prethodnom periodu ostvario je jako dobre rezultate.

Naime, na nedavno održanom Internacionlanom kupu “Ilidža Open 2015.“, nastupila su dva takmičara ovoga kluba u disciplini low kick, koji su ostvarili sljedeće rezultate:

Čustović Ervin, disciplina low kick (senior-91kg) osvojio je bronzanu medalju /3. Mjesto/, dok je Maljišević Alen izgubio prvi meč na poene i nije se plasirao u četvrt finale i borbu za jednu od medalja.

Pored navedenog takmičenja, članovi kick boxing kluba “Čago“ Ilijaš uzeli su učešće na Državnom prvenstvu u disciplinama low kick i kick light, koje je održano 18.04.2015.godine u Foči.

Klub je nastupio sa tri takmičara i osvojio dvije srebrene medalje: Pašalić Meris disciplina kick light kategorija -94kg osvojio srebrenu medalju /2.mjesto/, Maljišević Alen disciplina kick light kategorija -84kg osvojio srebrenu medalju /2.mjesto/, te je zbog povrede skočnog zgloba lijeve noge zadobijene u polufinalnom meču nije mogao nastupiti u finalu, Čustović Ervin disciplina low kick kategorija -91kg izgubio je prvi meč na poene te se nije plasirao u četvrt finale i borbu za medalju.