Naslovnica OSTALI SPORTOVI U Brezi održan 7. tradicionalni turnir u sjedećoj odbojci

U Brezi održan 7. tradicionalni turnir u sjedećoj odbojci

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Povodom 3. maja – Dana otpora općine Breza, odbojkaški klub invalida „BREZA“, član Premijer lige BiH, organizovao je sedmi tradicionalni turnir u sjedećoj odbojci.

Nastupile su četiri ekipe i to premijer ligaši SDI „SPID“ iz Sarajeva, KSO“ČELIK 07“ iz Zenice, OKI „BREZA“ i prvoligaš  OKI „KAKANJ 92“ iz Kaknja.

U svim mečevima prikazana je kvalitetna igra svih aktera, viđeno je dosta atraktivnih smečeva, servisa, blokova… a što su prisutni ljubitelji odbojke često nagrađivali salvama aplauza.

U prvom polufinalnom meču turnira,a koji je ujedno bio i meč 16. kola Premijer lige, odbojkaši „Čelika“  neočekivano, ali sasvim zasluženo, pobijedili su ekipu „BREZE“ rezultatom 3:1 (25:18,19:25,13:25,16:25).

U drugom polufinalu ekipa SPID  bila je bolja od KAKNJA sa 2:0 u setovima (25:14,25:7). U meče za treće mjesto domaća ekipa pobijedila je KAKANJ sa 2:0 (25:19,25:20). U finalnom meču SPID je pokazao svu ljepotu i raskoš ove igre i jednom sjajnom igrom pobijedio je ČELIK sa 2:0 (25:14,25:15), te na taj način postao pobjednik ovog renomiranog turnira. 

Nagrada za fer plej pripala je odbojkašima iz Kaknja, dok je za najboljeg igrača proglašen  naš reprezentativac, član ekipe SPID, izvanredni Safet Alibašić.

Sve ekipe,kao i najbolji igrač dobili su priznanja i zahvalnice za učešće na turniru, a izvanredni domaćin turnira,OKI „BREZA“ zaslužuje sve čestitke za kompletnu organizaciju turnira.

Autor: Rešad Mamela /ilijas.info