Naslovnica ILIJAŠ Sutra promocija knjige “315 istina o slobodi-monografija šehida i poginulih boraca općine...

Sutra promocija knjige “315 istina o slobodi-monografija šehida i poginulih boraca općine Ilijaš 1992-1995”

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Vrše se završne pripreme za sutrašnju promociju knjige “315 istina o slobodi-monografija šehida i poginulih boraca općine Ilijaš 1992-1995”. Promocija Monografije bit će održana u utorak sa početkom u 16 sati i 30 minuta u kino sali Javne ustanove “Kulturno-sportski centar i Radio Ilijaš”. Prema najavi, promotor će biti recenzent knjige Avdo Huseinović. Prigodan performans izvest će učenici Srednjoškolskog centra “Nedžad Ibrišimović” Ilijaš. Ulaz je slobodan.

-Prije dvije godine nastala je ideja za izradu ove Monografije. S obzirom na broj stanovništva Ilijaša, tih 315 imena ljudi koji su za ovu zemlju i grad dali najsvetije što su imali-svoje živote, govori o užasnoj razmjeri stradanja. Ova Knjiga predstavlja dug prema njima i njihovim porodicama za vječni spomen na njihovu hrabrost. Na promociji će biti upriličena podjela knjiga porodicama. Štampanje 1000 primjeraka Monografije finansirala je Općina Ilijaš, kazao je Nijaz Spahić, pomoćnik načelnika u Službi za boračko-invalidsku zaštitu Općine Ilijaš gostujući u programu Radio Ilijaša.

U izradi knjige korišteni su materijali Organizacije porodica šehida i poginulih boraca, Službe za boračko-invalidsku zaštitu Općine Ilijaš, Ratni bilten Općine Ilijaš te fotografije iz privatnih arhiva.

Pozivaju se građani općine Ilijaš, porodice šehida i poginulih boraca da prisustvuju promociji knjige “315 istina o slobodi-monografija šehida i poginulih boraca općine Ilijaš 1992.-1995”.
Izdavač : načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić, suizdavač Organizacija porodica šehida i poginulih boraca općine Ilijaš.

(radioilijas.ba)