Naslovnica FOTO Suša Komerc Visoko pobjednik na velikom malonogometnom turniru u Ilijašu

Suša Komerc Visoko pobjednik na velikom malonogometnom turniru u Ilijašu

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Povodom Dana Općine Ilijaš – Dan reintegracije, u Ilijašu je organizovan veliki, drugi po redu, malonogometni turnir.

Učestvovalo je preko stotinupedeset igrača koji su nastupili za 16 ekipa, a koji su došli iz brojnih gradova: Sarajevo, Vogošća, Visoko, Breza, Ilijaš, Kakanj, Vareš,itd. Sva tri dana turnira brojni ljubitelji nogometa uživali su u velemajstorskim potezima nogometaša, ali i briljantnih odbrana golmana.

4

U finalnom meču koji je oduševio preko tristo posjetitelja u sportskoj dvorani u Ilijašu, ekipa „Suša Komerc“ iz Visokog jednom maestralnom igrom zasluženo je slavila protiv dobre ekipe „ZAM“ Vogošća rezultatom 4:1, a strijelci su bili Jelić u 1. i 16., Sadiković u 12. i Alić u 35. minuti za Suša Komerc, a Habibija u 18. minuti za „ZAM“ Vogošća.

U meču za treće mjesto ekipa „Fair Play“ Sarajevo je boljim izvođenjem penala pobijedila „Vodostan“ Ilijaš sa 3:2 i na taj način osvojila pehar za treće mjesto.

Odlukom specijalnog žirija za najboljeg igrača turnira proglašen je Bilal Jelić, član pobjedničke ekipe, najbolji golman je Zejd Tvrtković iz ekipe „ZAM“ Vogošća, a najbolji strijelac je Mersed Hasanović iz ekipe „Fair Play“ Sarajevo koji je postigao deset golova.

Ekipa PB Koledž Lješevo dobila je nagradu za najbolje fer i sportsko ponašanje na turniru.

Autor: Rešad Mamela