Naslovnica ILIJAŠ Rješavanje problema vodosnabdijevanja na Bijambarama

Rješavanje problema vodosnabdijevanja na Bijambarama

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

U cilju poboljšanja vodosnabdijevanja vodom za piće lokalnog stanovništva i posjetilaca Zaštićenog pejsaža “Bijambare”, danas je u Kabinetu Općinskog načelnika potpisan Sporazum o sufinansiranju sanacije bazena između Kantonalne javne ustanove za zaštićena prirodna područja i Općine Ilijaš.

Sporazum je u ime Općine Ilijaš potpisao Općinski načelnik g. Akif Fazlić, a u ime KJU za zaštićena prirodna područja direktor g. Osman Delić.

Nacrtom Budžeta Općine Ilijaš za 2015. godinu planirana su sredstva za realizaciju ovog Projekta u ukupnom iznosu od 50.000,00 KM.
Ovim Sporazumom KJU za zaštićena prirodna područja, preuzima obavezu sufinansiranja ovog projekta sa 5.000,00 KM.

Po riječima direktora KJU gospodina Osmana Delića ovo je simboličan iznos za ovako veliki projekat, te u narednoj godini planiraju izdvojiti više novca za realizaciju ovog projekta. Općina Ilijaš se obavezuje realizovati predmetni projekat putem Izvođača radova koji će biti izabran u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama BiH. Općina će obezbijediti i nadzor nad izvođenjem radova.

Finansiranjem ovog projekta značajno će se poboljšati vodosnadbijevanje vodom za piće lokalnog stanovništva i posjetilaca zaštićenog područja “Bijambare” što će doprinijeti daljem razvoju turizma na ovom području, javljaju iz Općine Ilijaš.

(radioilijas.ba)