Naslovnica FUDBAL Počeo Memorijalni malonogometni turnir „Argentarija 2014“

Počeo Memorijalni malonogometni turnir „Argentarija 2014“

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

U sportskoj dvorani KSC Ilijaš danas se održava treći po redu Memorijalni malonogometni turnir „Argentarija 2014“ povodom obilježavanja 11. jula, Dana sjećanja na genocid u Srebrenici.

.Na turniru učestvuje šest klubova: FK Sarajevo, OFK Biser iz Sarajeva, Škola fudbala Šampion Ilidža, Škola fudbala Bambinosi Sarajevo, NK Bijeli anđeli i NK Ilijaš. Povod održavanja turnira je odavanje počasti žrtvama genocida u Srebrenici i edukacija najmlađih o najznačajnijem datumu u novijoj historiji BiH. Pod edukacijom podrazumijevamo da je za djecu rođenu 2005 i 2006 godine za sada dovoljno da čuju za grad Srebrenicu. To je značajno za njihovo daljne vrijednovanje svoje domovine i naroda, kazao je predsjednik Kluba „Bijeli anđeli“ Nurija Delić.

U narednim godinama težit će se ka tome da ovaj turnir postane internacionalni, sa učesnicima iz Hrvatske, Slovenije i Austrije. Za najbolje ekipe i pojednice obezbjeđene su nagrade. Svi učesnici će dobiti diplome i zahvalnice. Sponzori ovog turnira su pekara „Mia“ Stari Ilijaš, Market „Han“ Ilijaš i Udruženje šehida i poginulih boraca općine Ilijaš.

Autor: Nermina Avdukić