Naslovnica FOTO Počeo Drugi tradicionalni turnir povodom Dana Općine Ilijaš (FOTO)

Počeo Drugi tradicionalni turnir povodom Dana Općine Ilijaš (FOTO)

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Drugi tradicionalni malonogometni turnir, povodom Dana Općine Ilijaš i Dana nezavisnosti BiH počeo je danas i trajat će tri dana.

Na turniru učestvuje 16 ekipa, koje će biti podijeljene u 4 skupine. Turnir se igra u Sportskoj dvorani Ilijaš, a učešće su uzele ekipe iz: Breze, Visokog, Vareša, Sarajeva, Ilidže, Tuzle i domaćini iz Ilijaša. Prva utakmica turnira na program je u 16 sati, a igraju je ekipa KSC Ilijaš iz Ilijaša i ekipa Suša Commerc iz Visokog. Turnir se nastavlja i sutra od 10:30, a veliko finale je u nedjelju, u 18:00 sati.

Turnir je otvorio načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić  i tom prilikom kazao: “Ovo je veoma značajan datum za općinu Ilijaš, dan reintegracije je dan kada se prije 19. godina 13.000 ljudi koji su bili prognani vratilo u svoju općinu i krenulo iznova. Naravno da taj dan želimo da obilježimo na najbolji način. Podrška mladim ljudima i sportistima je najbolji način da se obilježi ovako značajan datum, današnji turnir je tim povodom i organiziran. Želim da se zahvalim organizatorima turnira, na čelu sa Amarom Dovadžijom, zahvaljujem se ekipama koje će uzeti učešće i na taj način uveličati ove dane koji su izuzetno važni za građane Ilijaša.”

Kako nam je kazao predsjednik Organizacionog odbora Amar Dovadžija, pripremljene su izuzetno bogate nagrade učesnicima turnira. Za prvo mjesto obezbijeđen je pehar, diploma i 700 KM, za drugo mjesto pehar, diploma 300 KM, za treće mjesto pehar diploma i 200 KM, nagrada za fer play ekipu 100 KM, diploma i pehar i nagrada za najboljeg igrača, golmana i strijelca u vrijednosti od 50 KM diploma i pehar.

Ulaz na sve utakmice turnira je slobodan.

Autor: Nermina Avdukić