Naslovnica BIH Otvorena sezona kupanja u Neumu, veliki broj turista uživa u jedinom bh....

Otvorena sezona kupanja u Neumu, veliki broj turista uživa u jedinom bh. gradu na Jadranu

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Mnogi Bosanci i Hercegovci, ali i turisti iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije prvomajske praznike dočekuju u Neumu, koji posljednjih godina slovi za jednu od najjeftinijih destinacija na Jadranu.

Neum je prethodnih godina bio izuzetno popularan, a, ako je suditi prema današnjem broju turista, sigurno da će i ove sezone biti čest izbor za odmor. Iako je danas temperatura u Neumu oko 22 stepena, za prvomajske praznike otvorena je sezona kupanja, a kupače ne zaustavlja ni oblačno vrijeme.

Što se tiče glavnine ljeta, najave su obećavajuće za još jednu uspješnu sezonu.

Kada je riječ o cijenama aranžmana, u Neumu su trenutno aktuelne prošlogodišnje, a više hotela i drugih smještajnih objekata nudi i akcijske ponude i druge povoljne aranžmane. Slična je situacija i kada su apartmani u pitanju.

“Najavljen je veliki broj gostiju već od kraja maja, aizvrsna sezona i postsezona očekuju se sve do decembra. Već su nam rezervisani skoro svi kapaciteti u julu i augustu, a do sredine maja vjerujemo da ćemo biti potpuno bukirani i za juni. Predviđanja su da će i septembar biti odlično popunjen. Našim gostima na usluzi su moderno i udobno namješteni apartmani, privatna plaža sa ležaljkama i suncobranima, kao i parking”,  kažu iz jedne ville.

U jeku sezone u Neumu najavljen je  porast cijena od 5 do maksimalno 10 posto, zavisno od hotela i perioda boravka.

Kada su pitanju cijene u restoranima, one su zasada iste kao prošle godine. Tako se cijene pica kreću od 11 do 14 KM, graha sa kobasicom 8 KM, pileći file je 13 KM, dok je za kuhana jela potrebno izdvojiti od 10 do 14 KM.