Naslovnica ODBOJKA OK Ilijaš osvajač memorijala “Elmir Elo Salihović”

OK Ilijaš osvajač memorijala “Elmir Elo Salihović”

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Jučer je u Lukavcu odigran 16. po redu memorijalni turnir u odbojci za muškarce “Elmir Elo Salihović”. Turnir je posvećen jednom od najtalentovanijih odbojkaša i kapitenu juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine, rahmetli Elmiru Salihoviću, maturantu lukavačke Gimnazije koji je, sada već davne 1998. godine, iznenada preminuo u povratku sa utakmice odigrane u Bihaću.

Ekipa OK Ilijaš je bila jedan od učesnika, a sa dvije pobjede na ovom turniru odbojkaši Ilijaša su osvajači memorijala.

Na turniru su pored ekipe domaćina učestvovali OK “Ilijaš”, OK “Radnik” Bijeljina i OK “Breza 1934”. Ekipa OK Ilijaš je u polufinalnom dvoboju slavila sa 3:1 protiv ekipe Radnika iz Bijeljine. U drugom polufinalnom susretu je ekipa Breze 1934 slavila protiv domaćina turnira, Lukavca istim rezultatom.

U finalnom dvoboju ekipa Ilijaša je sa ubjedljivih 3:0 slavila protiv ekipe Breze 1934 i tako osvojila ovaj turnir. U utakmici za treće mjesto slavila je ekipa Radnika.

– Ovo je bila dobra provjera pred nastup u Premijer ligi BiH koja počinje 3/4 oktobra a prvo kolo naši odbojkaši igraju u Banja Luci protiv OK Borac. Nadamo se da ćemo dostojno predstaviti sarajevsku odbojku u premijerligaškom društvu, rekao je za Mirsad Kadrić, potpredsjednik kluba i trener u omladinskim kategorijama OK Ilijaš.