Naslovnica BIH OFK Ilijaš predstavlja BiH na turniru u Švicarskoj

OFK Ilijaš predstavlja BiH na turniru u Švicarskoj

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Ekipa Omladinskog Fudbalskog Kluba Ilijaš danas je iz našeg grada otputovala za Švicarsku.

U švicarskom gradu Luzernu održat će se međunarodni fudbalski turnir na kojem će nastupati klubovi iz cijele Europe, a jedini predstavnici Bosne i Hercegovine su naši omladinci koje čini 14 dječaka 2002/2003. godište.
Prijateljski odnosi OFK Ilijaš i Grada Luzerna, te države Švicarske traju već duže vrijeme, stoga već treću godinu za redom naši mladi fudbaleri dobijaju poziv.

Koordinator OFK Namir Solak :
„Napravili smo jedno lijepo prijateljstvo sa gradom Luzernom, državom Švicarskom. Ovo je već treći turnir na koji smo pozvani, a ove godine i mi također želimo organizovati međunarodni turnir na koji bi predstavnici iz Švicarske također bili pozvani. U Luzernu ćemo biti smješteni kod naših prijatelja, i ovom prilikom želim se zahvaliti roditeljima i svima koji su pomogli našem odlasku na turnir u Švicarsku: Idemo u Švicarsku da upoznamo nove prijatelje i ostvarimo neke nove kontakte,ali kao sportista nadam se što boljem plasmanu, ali i pobjedi“.

Turnir će trajati dva dana, a osim dječaka u Luzern je otputovalo i 7 djevojčica, ženskog Omladinskog fudbalskog Kluba Ilijaš koje će odigrati revijalnu malonogometnu utakmicu u švicarskom gradu Tunu.
Osim nastupa na turniru OFK Ilijaš će posjetiti Islamski Centar u Luzernu, te obići neke od znamenitosti Luzerna.
Našim mladim nogometašima i nogometašicama želimo puno uspijeha i osvajanje jedne od tri medalje.