Naslovnica ILIJAŠ Održano općinsko takmičenje učenika osnovnih škola iz geografije i informatike

Održano općinsko takmičenje učenika osnovnih škola iz geografije i informatike

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

U prostorijama OŠ “Srednje” u Srednjem, u petak 27.03.2015. godine, održano je općinsko takmičenje iz geografije za učenike devetih razreda. Takmičenju je pristupilo 15 učenika iz pet  ilijaških osnovnih škola.

Prvo mjesto osvojila je Merhunisa Trako učenica OŠ “Đulistan” Lješevo sa osvojenim 91 bodom, drugo mjesto Samid Čeho, učenik OŠ “Podlugovi” sa osvojenih 89 bodova, a treće mjesto Nudžejma Mujić, učenica OŠ “Đulistan” Lješevo sa osvojenih 87 bodova. Ovi učenici će predstavljati Općinu Ilijaš na Kantonalnom takmičenju, koje će se održati 01.04.2015. godine u Sarajevu.

Domaćin ovogodišnjeg općinskog takmičenja iz informatike za učenike osnovnih škola, koje je održano u subotu, 28.03.2015. godine bila je Osnovna škola “Podlugovi” u Podlugovima.
Na takmičenju je učestvovalo 15 takmičara, tri takmičara iz svake škole činila su ekipu.
Najuspješnija na ovom takmičenju bila je OŠ “Srednje” sa osvojenih 60 bodova, zatim OŠ “Đulistan” Lješevo sa osvojenih 50 bodova, a treće mjesto je zauzela OŠ “Podlugovi” sa osvojenih 30 bodova.
Općinu Ilijaš će na Kantonalnom takmičenju iz informatike predstavljati učenici OŠ “Srednje” iz Srednjeg, Ishak Dervišević, Eldin Malagić i Haris Mališević.  Kantonalno takmičenje će se održati 24.04.2015. godine u Sarajevu.

Općina Ilijaš je obezbijedila sendviče i sokove za učesnike takmičenja, a za osvojena prva tri mjesta diplome i novčane nagrade.
Osim takmičenja za učenike, ovakva okupljanja su svakako prava prilika za druženje među učenicima i nastavnicima iz svih škola. Tako su osim zvaničnog natjecateljskog karaktera sklopljena mnoga prijateljstva među učenicima, ali i razmjenjena brojna iskustva među nastavnicima.
Domaćini takmičenja su se pobrinuli za odličnu organizaciju i atmosferu.
Svim učenicima i nastavnicima čestitamo na ostvarenim uspjesima, te želimo puno sreće na Kantonalnom takmičenju.

Autor: Adha Masnopita