Naslovnica ILIJAŠ Održana treća sjednica Skupštine Udruženja penzionera Ilijaš

Održana treća sjednica Skupštine Udruženja penzionera Ilijaš

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

U prostorijama Kluba penzionera danas je održana Treća sjednica Skupštine Udruženja penzionera Ilijaš.

Skupštinu je otvorio Stomornjak Salih predsjednik Skupštine, koji se zahvalio prisutnim delegatima na aktivnom radu tokom prethodne godine, te poželio dobrodošlicu Predsjednici Izvršnog odbora Udruženja penzionera Kantona Sarajevo Grgić Vesni.

Sjednica je nastavljena jednoglasnim usvajanjem sljedećeg dnevnog reda:
1.Usvajanje Zapisnika sa druge redovne sjednice Skupštine Udruženja penzionera Ilijaš;
2.Usvajanje Izvještaja o radu Udruženja penzionera Ilijaš za 2014.godinu;
3.Usvajanje Izvještaja o finansijsko-materijalnom poslovanju UP Ilijaš za 2014.godinu;
4.Izvještaj i tabelarni podaci o izvršenom broju posjeta članovima, broj umrlih sa visinom isplaćenih troškova po Mjesnim odborima za 2014.godinu;
5.Izvještaj Nadzornog odbora i uvid u rad o poslovanju za 2014.godinu;
6.Plan rada i aktivnosti UP Ilijaš za 2015.godinu;
7.Izvještaj Komisije za popis osnovnih sredstava,novčanih sredstava u blagajni i na žiro računu za 2014.godinu;
8.Plan prihoda i rashoda PU za poslovnu 2015.godinu;
9.Odluka o usvajanju Plana prihoda i rashoda za 2015.godinu;
10.Odluka o naknadama troškova za obavljanje stalnih i privremenih poslova u UP Ilijaš za 2015.godinu;
11.Tekuća pitanja.

Prisutni delegati (32) jednoglasno su usvojili sve tačke dnevnog reda nakon nekoliko kraćih diskusija.Predsjednik Udruženja penzionera Ilijaš Mustafa Džafo obrazložio je Izvještaj o radu i aktivnostima 
Udruženja tokom 2014.godine, koji je istaknuo da su sve aktivnosti rađene po planu i programu, te da je udruženje uspjelo obezbjediti uvođenje internet konekcije i telefon faksa u kancelarije.

 „Iz određenih mjesnih odbora sugerisano je da im nedostaje adekvatan namještaj za prostorije i mi smo pokušali da riješimo taj nedostatak tokom 2014.godine.Međutim,nismo uspjeli i nadamo se da ćemo to učiniti tokom 2015.godine.Pored uvođenja interneta i telefon faksa, tokom 2015.godine imamo namjeru kupiti i kopir aparat, koji nam je neophodan“, objasnio je Džafo. Veoma važno pitanje za Udruženje penzionera Ilijaš jeste smanjanje članstva uslijed povećanja broja umrlih. Članovi UP Ilijaš oblilaze iznemogle članove UP Ilijaš, kao i porodice umrlih članova: „Tokom 2014. godine smo imali mnogo umrlih penzionera, preko 130 članova, te smo uspjeli isplatiti njihove posmrtnine prema zakonu koji nam to nalaže te smo posjetili članove njihovih porodica, kao i iznemogle i bolesne penzionere“, kazao je Stomornjak Salih Predsjednik Skupštine Udruženja penzionera Ilijaš.

Tokom 2015. godine Udruženje penzionera Ilijaš nastavlja sa uspješnim radom i kako ističu namjera im je povećati članstvo, te osigurati svim članovima ugodne penzionerske dane.

Autor: Enisa Mešetović