Naslovnica BIH Održana svečana promocija pjesme i spota “Zauvijek tvoj” (FOTO)

Održana svečana promocija pjesme i spota “Zauvijek tvoj” (FOTO)

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Sinoć je, 8.4.2015. godine u Sarajevu, u prekrasnom ambijentu Ateljea “Figure” održana promocija nove pjesme i spota Latifa Moćevića – “Zauvijek tvoj”(Senza di te).

Aranžman za pjesmu uradili su Mahir Sarihodžić, Borjan Milošević, Admir Kustura i Latif Moćević, dok je za produkciju bio zadužen Mahir Sarihodžić (Long Play Studio).

Mersiha Moćević je napisala tekst za ovu prekrasnu pjesmu, dok su scenarij i režiju odradile Dina Moćević i Amela Pagano.

Ova muzička ljubavna priča je smještena između svijeta odanosti, težnje i nadanja, te svijeta stalnih borbi i previranja. U pjesmi je ispričana jedna patriotska priča o Bosni i Hercegovini, te je nastojano ispričati odanost Katarine Kosače, posljednje bosanske kraljice.

Na promociji pjesme, prisutnima se obratila Dina Moćević, koja je bila zadužena za scenarij i režiju.

”Sve je počelo od jedne divne ideje. Svi znamo da Latif želi posebno mlađoj generaciji da prenese muziku u lijepom. Obzirom da je priča ljubavno univerzalna, željeli smo to nekako prenijeti upravo na tu univerzalnu ljubav. Tako je ova priča i nastala po jednoj legendi bosanskoj”, izjavila je Moćević.

4Glavne uloge u spotu tumače Alma Ferović-Fazlić i Adnan Hasković, a spot je sniman na lokaciji tvrđave Vranduk i okolini grada Zenice, uz pratnju orkestra Srednje muzičke škole Zenica.

Alma Ferović-Fazlić je istakla da je mnogo sretna što je prostor Ateljea “Figure” sinoć bio ispunjen ljudima koji vole umjetnost i kvalitetnu muziku.

”Čast mi je biti ovdje i mnogo mi je drago da vas vidim u ovolikom broju u ovom prekrasnom ambijentu. Želim istaknuti da je ipak Latif glavni u ovom spotu,njegov vokal i njegova pojava. Sve ono što je on do sada uradio, ne samo ovaj spot, je vrijedno pažnje. Zaista sam presretna što mi je pružena prilika da budem dio ove prekrasne bajke”, kazala je Ferović-Fazlić uz napomenu da je ovo velika promocija naše zemlje obzirom da je pjesma urađena i na italijanskom jeziku.

 Latif Moćević je na sinošnjoj promociji istakao veliku zahvalnost prema svim sponzorima i prijateljima koji su pomogli u realizaciji ovog projekta, ali također i supruzi Mersihi Moćević, koja je odgovorna za tekst.

Također se zahvalio glavnim glumcima, koji su odvojili vrijeme i pored svih obaveza i planova prihvatili rad na projektu pjesme.

Moćević je pri samom kraju promocije prisutne počastio sa nekoliko pjesama i zahvalio se svima na dolasku, na što su prisutni oduševljeno uzvratili sa dugim aplauzima.

Autor: Aljić E. /ilijas.info