Naslovnica ILIJAŠ Obdukcija trupa pronađenog u rijeci Bosni nije pokazala uzrok smrti

Obdukcija trupa pronađenog u rijeci Bosni nije pokazala uzrok smrti

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Obdukcija trupa koji je u subotu pronađen i izvučen iz rijeke Bosne u Ilijašu, nije pokazala uzrok smrti, kazao je za Agenciju Fena patolog prof. dr. Nermin Sarajlić, koji je obavio obdukciju tijela koje je pronađeno bez glave, ali i ekstremiteta.

-Uzeti su uzorci za DNK analizu pa se nadam da će se u budućnosti odrediti uzrok smrti i identitet osobe, kazao je Sarajlić.

Dodao je da se radi o muškarcu.

S obzirom na to da saponifikacija, odnosno promjene mekih tkiva mogu u takvom stanju ostati i 100 godina onda to može jako varirati, dakle nekoliko mjeseci, pa čak se ne može isključiti mogućnost ni da se radi o posmrtnim ostacima nekoga iz proteklog rata, kazao je Sarajlić.

Sarajlić je ranije za pojedine medije izjavio kako je pronađeni trup obezglavljen nakon smrti.

Kako je ranije saopćeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo 5. decembra oko 08.20 sati obaviještena je Peta policijska uprava – Policijska stanica Ilijaš da je 4. decembra u naselju Obala Bosne do broja 1, općina Ilijaš, u neposrednoj blizini kuće koju koristi Bego Beha, uz obalu rijeke Bosne, na površini vode uočen trup ljudskog tijela.

O ovom događaju je upoznat kantonalni tužilac u Sarajevu, koji je izašao na lice mjesta i rukovodio uviđajnim radnjama. Nakon izvršenog uviđaja radnici Pokopa preuzeli su trup nepoznatog muškarca i prevezli ga u prosekturu “Bare”.