Naslovnica FUDBAL Nogometaši Ilijaša rade punom parom

Nogometaši Ilijaša rade punom parom

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Jesenji dio prvenstva u drugoj nogometnoj ligi Federacije BiH-centar, ekipa Ilijaša završila je na visokoj četvrtoj poziciji sa osvojenih dvadeset sedam bodova, uz pozitivnu gol razliku od  6 pogodaka (21:15).

U četrnaest odigranih mečeva ilijašani su slavili  devet puta i pretpjeli četiri poraza,a što je sigurno zadovoljilo agilnu upravu i njihove vjerne navijače.Ovaj rezultat sigurno bi bio još bolji, da u drugom kolu nisu upisali neočekivani,ali zasluženi, poraz na svom travnjaku od ekipe Natrona (1:2).

nkiliIako do  nastavka proljetnog dijela prvenstva ima još  mjesec dana u Ilijašu su već  6. februara započeli sa pripremama za nastavak sezone. Šef stručnog štaba, naš nekadašnji sjajni reprezentativac Senad Begić, o pripremama,igračkom kadru,ambicijama,kontrolnim utakmicama ekipe rekao nam je sljedeće:

-Već desetak dana  igrači svakodnevno,dva puta na dan,izvršavaju sve zadatke koje od njih tražimo.Radimo na našem stadionu, u sali OŠ u Starom Ilijašu i u teretani u Podlugovima,a sada je prioritet u radu na sticanju što bolje fizičke spreme,povećanju izdržljivosti i skočnosti svakog pojedinca.Iza igrača su desetine pretrčanih kilometara i na stotine vježbi,jer samo takvim „samoubilačkim“ radom mogu biti spremni za nastavak sezone.Želimo u nastavku biti još bolji,našim navijačima prirediti što više radosnih trenutaka,a posebno bit ćemo spremni i motivisani kada na našem terenu ugostimo dvije  prvoplasirane ekipe,Bosnu u 25. i Tošk u 27. kolu.Biće to prilika da naša ekipa  pokaže svoj kvalitet,iskaže borbenost i pokuša se revanširati za minimalne poraze koje smo pretrpili od tih ekipa.

Sigurno u planu imate odigrati kontrolne mečeve do starta lige ?

begic-Pa planiramo odigrati minimum pet,šest mečeva protiv timova iz našeg bližeg okruženja:Vogošća,Breza,Sarajevo,Ljubnići…a takođe igrat ćemo i na turniru u malom nogometu  20., 21. i 22. februara, povodom reintegracije općine Ilijaš.U svim tim mečevima svaki igrač dobit će šansu da pokaže svoje umijeće,da se izbori za  dres prvotimca jer igrat će samo najspremniji. Nikome nije mjesto zagarantovano,nema podjele na stare i mlade,svi imaju isti tretman i jedini parametar ko će zaigrati u prvoj postavi,je zalaganje na travnjaku.Zajedno sa svojim saradnicima Safetom Mujkanovićem i Hamom Kozićem želimo stvoriti tim koji će biti „strah i trepet“ za sve ekipe i na svakom terenu – kaže Begić.

Piše: Rešad MAMELA