Naslovnica FUDBAL Nedim Oglečevac: Borimo se za goli život, Slavija će opstati u Premijer...

Nedim Oglečevac: Borimo se za goli život, Slavija će opstati u Premijer ligi

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Nogometaši Slavije se uoči posljednjeg kola Premijer lige BiH nalaze u nezgodnoj poziciji i bore se za opstanak u Premijer ligi.U posljednjem kolu Slavija putuje na gostovanje kod Drine u Zvornik, nogometaši tima iz Lukavice, među kojima je i Nedim Oglečevac, čvrsto vjeruju u opstanak.

“Svima je jasno da se borimo za ‘goli život’, biti ili ne biti. Sada je nabitnije da ostanemo mirni i ‘hladne glave’ privedemo sezonu kraju na najbolji način. Pripremamo se maksimalno ozbiljno”, izjavio je Oglečevac za portal Klix.ba.

U posljednjem kolu će Slavija biti gost Drini u Zvorniku, ekipi koja se također nalazi u teškoj situaciji.

On je uvjeren da će Slavija i naredne sezone igrati u Premijer ligi.

“Naravno da će Slavija opstati, tako moramo razmišljati i nikako drugačije. Ispadanje u niži rang ne dolazi u obzir. Čvrsto vjerujemo u opstanak”, rekao je dvadesetčetverogodišnji nogometaš.

Njegov odlazak iz Slavije na kraju sezone je vrlo moguć.

“Na kraju sezone mi ističe ugovor. U Slaviji sam proveo lijepih pet godina, afirmisao sam se kao igrač, ali je sada došao trenutak za korak dalje. Želim se okušati u nekoj drugoj ligi, ponuda ima, a na kraju sezone ćemo vidjeti koja je najrealnija. Prioritet je da odem u inozemstvo, ali ću detaljno razmotriti šta je najbolje za moju karijeru”, završio je Oglečevac.

(klix.ba)