Naslovnica BIH Mladiću iz Sarajeva oduzet automobil jer je imao više od 5.000 KM...

Mladiću iz Sarajeva oduzet automobil jer je imao više od 5.000 KM neplaćenih kazni

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas
Sarajevski policajci jučer su oduzeli od vozača E.P. (27) automobil Alfa Romeo zbog neplaćenih kazni u visini od 5.160 KM.
On je zaustavljen u nedjelju oko 14:20 sati u Kasindolskoj ulici, općina Ilidža. Policijski službenici PU Ilidža su kontrolisali njegovo vozilo koje je bilo bez registarskih oznaka. Izvršenim provjerama u registaru novčanih kazni i prekršajnih evidencija utvrđeno je da ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 5.160,00 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Od prekršioca je privremeno oduzeto predmetno vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz oblasti ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini.

Prilikom zaustavljanja, 27-godišnjak je od sebe odbacio jedan paketić s materijom koja asocira na opojnu drogu.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, osumnjičeni je lišen slobode i predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

(klix.ba)