Naslovnica ILIJAŠ U utorak prezentacija idejnog rješenja Muzejsko-galerijskog centra Ilijaš

U utorak prezentacija idejnog rješenja Muzejsko-galerijskog centra Ilijaš

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Obavještamo javnost i zainteresirane građane da će u utorak 16.01.2024. sa početkom u 18:00 sati u prostorijama Biznis centra Ilijaš biti otvorena izložba idejnog rješenja budućeg muzejsko – galerijskog centra Ilijaš.

Tokom 2022. godine usvojena je Strategija razvoja općine Ilijaš za period 2021-2027., u kojoj je među prioritetnim ciljevima 3.4.3. Unapređenje razvoja kulturne infrastrukture i dostupnosti kulturnih događaja i 3.4.4 Zaštita kulturno – historijskog naslijeđa, za period važenja strateškog dokumenta, Mjera 3.4.4.4., Projekat: Osnivanje Zavičajnog muzeja Ilijaš predviđeno osnivanje Zavičajnog muzeja Ilijaš. Uzimajući u obzir zakonske i podzakonske akte iz oblasti muzejske djelatnosti na području Kantona Sarajevo, kao i činjenicu da je JU „Kulturno-sportski centar i Radio Ilijaš“ nosilac i realizator mnogobrojnih programa i sadržaja iz kulture, navedena ustanova je, uz svesrdnu podršku općine Ilijaš i općinskog načelnika gdina Akifa Fazlića, osigurala uvjete i pristupila izradi idejnog rješenja budućeg muzejsko – galerijskog centra pri JU „KSC i Radio Ilijaš“, saopćili su organizatori.

Pozivamo vas na prezentaciju idejnog rješenja budućeg muzejsko – galerijskog centra sutra u 18:00 sati u Biznis centru Ilijaš.