Naslovnica INFOSERVIS Meteorolozi prognoziraju: Kakvo nas vrijeme očekuje do kraja sedmice?

Meteorolozi prognoziraju: Kakvo nas vrijeme očekuje do kraja sedmice?

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Kakvo nas vrijeme očekuje do kraja sedmice? Šta kažu meteorolozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda? Kiša ili sunčani intervali? Kakve nas temperature očekuju?

Utorak

U Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne i krajem dana pljuskovi i grmljavina se očekuju u Hercegovini, centralnim, istočnim i sjevernim područjima Bosne. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 9 do 14, na jugu do 18, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30 stepeni.

Srijeda

U Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. U većem dijelu zemlje se očekuju pljuskovi i grmljavina, izraženiji u sjevernim područjima Bosne. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 18, a najviša dnevna temperatura od 20 do 25, na jugu i sjeveru do 29 stepeni.

Četvrtak

U Bosni i Hercegovini pretežno oblačno s kišom, a ponegdje uz kišu mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Intenzivnije padavine očekuju se u Krajini i zapadnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura zraka od 8 do 14, na jugu do 18, a najviša dnevna temperatura od 15 do 21, na jugu i istoku do 26 stepeni.

Petak

U Bosni i Hercegovini pretežno oblačno s kišom, a ponegdje uz kišu mogući su i pljuskovi s grmljavinom.
Jutarnja temperatura zraka od 6 do 12, na jugu do 16, a najviša dnevna temperatura od 10 do 16, na jugu do 21 stepen.