Naslovnica FOTO Maturanti OŠ “Hašim Spahić” i OŠ “Stari Ilijaš” zajedno proslavili Matursko veče...

Maturanti OŠ “Hašim Spahić” i OŠ “Stari Ilijaš” zajedno proslavili Matursko veče (FOTO)

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Kruna osnovnog obrazovanja za većinu učenika je svečana maturska noć. Osnovna škola ,,Hašim Spahić“ i novootvorena Osnovna škola ,,Stari Ilijaš“ su udružile svoje snage i potrudile se da učenici i učenice devetih razreda , koji su većinu svog školovanja proveli zajedno ,obilježe i proslave nezaboravno matursko večer kao jedna cjelina.

Sve fotografije pogledajte ovdje.

Devetogodišnje obrazovanje, mnogobrojne obaveze, eksterna matura koju polažu sljedeće sedmice i brojne nedaće sa kojima se učenici susreću nekako se zaborave upravo proslavom ove noći.

Još jedna generacija ilijaških maturanata je završila svoje osnovno obrazovanje. Maturanti Osnovne škole ,,Hašim Spahić” i Osnovne škole ,,Stari Ilijaš” u 18 sati i 30 minuta okupili su se na platou ispred KSC Ilijaš, obučeni u najljepše haljine i odijela, gdje su se fotografisali  zajedno sa svojim prijateljima, nastavnicama i rodbinom. Nakon toga su krenuli u zajedničku šetnju gradom do restorana Diana. Tu će na prikladan način proslaviti uspješan kraj svog osnovnog školovanja. Građani našeg lijepog Ilijaša su ih gledali i ispratili sa oduševljenjem i ponosom, jer oni su upravo to, naš ponos.

www.ilijas.info 11.06.2015.-7

Nastavnik sporta i tjelesnog odgoja u OŠ ,,Hašim Spahić” Mujo Voloder ove godine ispraća svoj IX razred.
,,U Osnovnoj školi ,, Hašim Spahić“ u ovoj godini po prvi put ispraćamo maturante, po prvi put nakon što se škola podijelila. Imamo tri deveta odjeljenja, ukupno  74 učenika . Večeras idemo naravno da slavimo unaprijed, malo smo ubrzali radi Ramazana, a u ponedjeljak, utorak i srijedu nas očekuje maturski ispit za učenike. Poslije toga slijedi, naravno, sabiranje bodova sa mature, svjedočanstva, uvjerenja, tako da ćemo do kraja sedmice ili početkom sljedeće kompletirati svu dokumentaciju i opet se sastati da im to svečano predamo, svjedočanstva i uvjerenja” – kazao je nastavnik Mujo.

www.ilijas.info 11.06.2015.-33

Na naše pitanje koliko je nastavnik Mujo Voloder generalno zadovoljan generacijom maturanata koju trenutno ispraća i da li su spremni za srednje obrazovanje, on je odgovorio.

,,Zadovoljni smo, otprilike, i sa disciplinom i sa znanjem, jer pokazali su i na probnoj maturi zavidno znanje i sada to treba da potvrde na pravoj eksternoj maturi”.

www.ilijas.info 11.06.2015.-52

Ispraćaj prve generacije maturanata OŠ ,,Stari Ilijaš” upriličen je u 17 i 30 ispred O Š “Stari Ilijaš”, nakon toga učenici su zajedno sa svojim vršnjacima iz OŠ “Hašim Spahić” defilirali glavnom ulicom Ilijaša.
Haris Fazlić nastavnik matematike u OŠ ,,Stari Ilijaš”, zajedno sa svojim kolegama, nastavnicom Đenanom Hajderević i Alić Ademom, je razrednik prve genracije maturanata ove škole . Svoje zadovoljstvo generacijom koju ispraća je podijelio i sa nama.
,, Dakle tri odjeljenja sa ukupno 64 učenika ispraćamo danas. Evo tu smo zajedno sa roditeljima, očekujemo da uskoro krenemo kroz malu šetnju kroz grad ka restoranu Diana, gdje će se održati matursko večer u trajanju do 23 sata i samim tim se završava ova ceremonija oko mature. Ovom generacijom sam zadovoljan maksimalno, djeca su za deset“ – rekao je ponosni nastavnik Fazlić .
Nastavnik je svim učenicima poželio mnogo sreće, zdravlja i uspjeha kroz dalje školovanje, srednje i fakultetsko obrazovanje.

www.ilijas.info 11.06.2015.-101

Direktor OŠ ,,Stari Ilijaš“ Mahir Dević se svojim mukotrpnim radom i maksimalnim zalaganjem potrudio i ovaj put da učenici na pristojan i nezaboravan način proslave svoje matursko veče jer su, kako i sam tvrdi, oni to zaslužili svojim uspjehom i disciplinom.

,, Vjerujete da su ovi deveti razredi zaista jedna brilijantna generacija. Jako dobro su učili i bili su jako odgovorni i primjernog vladanja. Čini mi se da nijedan učenik nije imao nijednu negativnu ocjenu i ne bilježimo nijedan ozbiljniji eksces učenika devetih razreda u OŠ ,,Stari Ilijaš“ . Tako da od srca čestitam i učenicima i njihovim roditeljima na trudu koji su uložili da izvedu ovu generaciju maturanata“ kazao je zadovoljni i ponosni direktor OŠ ,,Stari Ilijaš .
Stotinu trideset osam maturanata, ilijaških bisera je uspješno završilo svoje osnovno školovanje. Predstoji im srednje obrazovanje, a ako se potrude, i fakultetsko, a vjerujemo da hoće jer očigledno su shvatili nakon mnogobrojnih pohvala da se trud i rad itekako isplate.
Mi im zaista želimo puno uspjeha i sreće u budućem školovanju.

Autor: Edita Dahalić