Naslovnica ILIJAŠ Hor “Preporod” večeras gostuje u zeničkoj Areni

Hor “Preporod” večeras gostuje u zeničkoj Areni

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Povodom predramazanske manifestacije “U susret rammazanu”, danas članovi hora “Preporod” iz Ilijaša putuju u zeničku Arenu u kojoj će se večeras održati koncert duhovne muzike.

Zenica je posljednji put prije šest godina bila domaćin vjerske manifestacije “Moj ummete”, a kada su nastupili brojni izvođači duhovne muzike.

Iako je zenička javnost iz godine u godinu priželjkivala manifestaciju ovog tipa, konačno će ove godine na svojstven način dočekati mjesec posta.

U susret ramazanu plakat

Naime, u organizaciji Medžlisa IZ Zenica mnogobrojna bh. javnost biće u prilici uživati u predramazanskoj manifestaciji “U susret ramazanu” koja će na simboličan način označiti početak Ramazana.

Svoje učešće zabilježit će najpoznatiji izvođači duhovne muzike i to Aziz Alili, Burhan Šaban, Armin Muzaferija, Orhan Çakmak, Zanin Berbić, Mensura Bajraktarević i Nadira Delić uz pratnju orkestra Armina Hodžića.

Pored navedenih izvođača, ovu vjersku manifestaciju uveličat će i nastupi horova “Preporod” iz Ilijaša, “Sejfulah” iz Konjica i “Šapat srca” iz Sarajeva.

Organizatori vjeruju kako će ova manifestacija ispuniti zeničku Arenu do posljednjeg mjesta. Koncert će se održati večeras sa početkom u 20 sati.