Naslovnica BIH Mačka ne napušta Sidranov mezar ni gotovo mjesec dana nakon njegove dženaze

Mačka ne napušta Sidranov mezar ni gotovo mjesec dana nakon njegove dženaze

Screenshot: Klix
Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas
Sivo-bijela mačka koja je snimljena na mezaru bh. pjesnika Abdulaha Sidrana neposredno prije dženaze te koja nije napuštala mezar čak dva dana, ponovo je snimljena kako leži na istom mjestu.

Naime, prošlo je 23 dana od dženaze legendarnog bh. umjetnika Sidrana, ali i kada je je pored njegovog mezara snimljena mačka, koja je mnogima privukla pažnju.

Tada je pjevač narodne muzike Semir Cerić Koke zabilježio trenutak u kojem mačka uskače u raku te traži nešto. Snimak je ubrzo obišao društvene mreže te zaintrigirao ljude, a neki su pisali da mačka vidi ono što ljudi ne mogu vidjeti.

Samo dva dana kasnije, Sidranov mezar posjetio je i bh. glumac Armin Omerović, koji je također fotografisao istu mačku kako leži pored mezara.

No, gotovo mjesec dana nakon, građani Sarajeva viđaju istu mačku kako i dalje posjećuje Sidranov mezar.

Podsjećamo, legendarni bh. pjesnik i scenarist Abdulah Sidran preminuo je 23. marta u 80. godini života nakon duge i teške bolesti. Ukopan je 27. marta u haremu sarajevske Ferhadija džamije. Na na dženazi je prisustvovalo više stotina ljudi, a predvodio ju je reis-ul-ulema Husein ef. Kavazović.
(klix.ba)