Naslovnica BIH Lijepa vijest: U kantonu u BiH posao dobilo 70 doktora. Evo kolike...

Lijepa vijest: U kantonu u BiH posao dobilo 70 doktora. Evo kolike su im plate

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Na sjednici Vlada Tuzlanskog kantona, koja je održana u utorak, 4. juna, data saglasnost na Program unapređenja zdravstvene zaštite u zdravstvenim ustanovama Tuzlanskog kantona za 2024/2025. godinu.

Cilj ovog programa je poboljšanje zdravlja stanovništva i zadovoljstva korisnika zdravstvenih usluga na području Tuzlanskog kantona kroz omogućavanje pružanja većeg obima zdravstvenih usluga putem angažmana dodatnog stručnog kadra – doktora medicine u zdravstvenim ustanovama na području Tuzlanskog kantona u skladu sa Programom sufinansiranja zapošljavanja doktora medicine koji je realizovala JU Služba za zapošljavanje TK.

nepoznato.gif

Program unapređenja predstavlja podršku Programu sufinansiranja zapošljavanja doktora medicine koji finansiraju Federalni zavod za zapošljavanje i JU Služba za zapošljavanje TK i podrazumijeva finansiranje zdravstvenih ustanova u periodu od 1. juna 2024. godine do isteka angažmana doktora medicine po Programu sufinansiranja zapošljavanja doktora medicine.

S tim u vezi Zavod zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona je zadužen da u planskim dokumentima za 2024. godinu i 2025. godinu obezbijedi ukupno 2.268.000 KM za finansiranje unapređenja zdravstvene zaštite u skladu sa ovim Programom.

Navedena sredstva se odnose na finansiranje angažmana 70 doktora medicine, što iznosi do 2.700 KM mjesečno po angažovanom doktoru.