Naslovnica ILIJAŠ Postanite dopisnik portala ILIJAS.info

[KONKURS] Postanite dopisnik portala ILIJAS.info

Buregdzinica Tepsy Ilijas Dstore Ilijas

Informativni portal ILIJAS.info, poziva sve zainteresovane studente i mlade da se uključe u rad portala i postanu dio našeg tima.

ILIJAS.info je nastao sredinom 2013. godine i od tada aktivno i ažurno obavještava čitaoce o dešavanjima sa naše općine i uže regije. Danas naš tim broji 5 članova i javila se potreba za proširivanjem naših kapaciteta. Ilijas.info je prvi informativni portal u našem gradu pokrenut s ciljem što boljeg informisanja naših građana o dešavanjima u našoj općini. Portal je politički neovisan.

Rad u redakciji portala na poziciji novinar/kolumnista

Novinar/kolumnista će biti u obavezi da mjesečno napiše minimalno četiri teksta. Novinar/kolumnista može izvještavati o događanjima iz našeg grada i uže regije, pratiti i objavljivati informacije o konkursima za stipedije, pisati kolumne, izvještavati o važnijim događajima, itd.

Teme i organizacija rada će se detaljnije dogovoriti sa urednicima portala.

Lokacija:

Rad od kuće;

Radno vrijeme:

Nije određeno (slobodno vrijeme);

Uslovi:

– osoba starosti do 35 godina;
– poznavanje pravopisa i gramatike, te stilski pravilno izražavanje;
– posjedovanje kompjutera i internet priključka;

Prijava:

Prijavu je potrebno poslati na e-mail adresu info@ilijas.info sa naznakom “Novinar/kolumnista”. U prijavi je potrebno navesti Vaše ime i prezime, godinu rođenja, naziv fakulteta koji studirate (ukoliko ste student) i dosadašnji angažman u online novinarstvu (ukoliko ste imali).

Nagrada:

ILIJAS.info vam omogućava da razvijete svoje vještine pisanja i novinarskog izveštavanja sa kojima će se upoznati internet javnost, te da steknete odlične reference koje će vam biti preporuka u budućim angažmanima. Također, za najaktivnije novinare/kolumniste bit će obezbijeđene zahvalnice i potvrde o radu na portalu, koje ćete u narednom periodu moći koristiti kao preporuku za buduće poslove. Za sve dodatne informacije kontaktirajte nas na info@ilijas.info ili nam se javite na našoj Facebook stranici ovdje.

Logo png